Saját KB bal
Saját KB jobb

7 újévi fogadalom a boldogabb kutyákért

Hozzuk ki ebből az évből is a legjobbat! Íme, 7 újévi fogadalom, amellyel nemcsak magunknak, de a kutyánknak és a környezetünknek is jót tehetünk.

1. Önkénteskedj!

Az elmúlt két év az állatvédők és a menhelyek számára az egyik legnehezebb volt, bár, hogy őszinték legyünk, az állatvédelemben mindig elkél a segítség. Használd a munkahelyre járással megtakarított időd egy részét arra, hogy segíts, például önkéntesként egy menhelyen vagy állatvédő szervezetnél. A fuvarok, mentések terén is elkél a segítség.

2. Tanuljatok tovább!

Már nemcsak a csoportos kutyasulis oktatás és az edzések keretében tudtok tanulni, tovább fejlődni. A korábbi karantén helyzet egyik pozitív hozadéka volt, hogy az online térben is rengeteg hasznos tanácsot, videót találsz kutyanevelés témában. Trükktanulós kihívások, online tréningek és virtuális túrák várnak, ha kipróbálnál valami újat az új évben.

újévi fogadalom3. Légy jelen!

A legjobb újévi fogadalom, amelyet minden nap érdemes gyakorolnod. A mindfulness, azaz a tudatos jelenlét, a kutyáink számára nem újdonság. Ők mindig a pillanatnak élnek. Tanuld el a kutyádtól, hogyan légy tudatosabban jelen a pillanatban. Játssz, figyelj, hallgass… légy jelen, és ne aggódj a jövő miatt.

4. Kezdjetek új sportba!

A sportolás előnyeit kár lenne hosszasan ecsetelni, hiszen mindenki tudja, hogy a testi és lelki egészségere, az immunrendszerre is jó hatással van. A világjárvány bebizonyította, hogy a sport mennyire fontos és lényeges része az életünknek. Canicross, agility, frizbi, skijoring, doga… a kinti és otthoni kutyás sportok kínálata rendkívül széles. Találd meg a nektek tetszőt!

5. Eddz otthon is a kutyáddal!

újévi fogadalomHa nem szeretnél edzőtermekbe és a fitnesz stúdiókba menni, vagy éppen nincs időd rá, ez nem jelenti azt, hogy abba kellene hagynod az edzést. Persze ez nem mindig egyszerű, ha négylábú barátod is ott van… Jó megoldás lehet, ha bevonod a kutyádat is az otthoni edzésbe, itt olvashatsz róla, hogyan!

6. Főzz otthon!

Már 2020 is az „otthoni főzés éve” volt: az éttermek bezárása és a kényszerű otthonlét még azt is főzésre sarkallta, aki addig azt sem tudta, hogyan kell bekapcsolni a tűzhelyt. Most már ugyan tudunk éttermeket látogatni, együtt vacsorázni barátainkkal, családunkkal máshol is, de azért otthon is jó móka tud lenni a főzőcskézés. Kényeztesd a kutyádat is pár finomsággal! Gasztrokutya rovatunkban rengeteg egészséges, kifejezetten kutyák számára fejlesztett receptet találsz, például ezt a Kényeztető téli receptet.

7. Élj egyszerűbben!

Szintén a világjárvány tudatosította sokakban azt, hogy kevesebb is elég a jó élethez. Az elmúlt év átírta a fontossági sorrendet: az eldobható fogyasztási cikkekről a közös időre és a valódi értékekre terelte a figyelmet. Ha egy valamit, ezt érdemes átmenteni idénre is újévi fogadalom formájában. És miért jó ez a kutyádnak? Azért, mert az egyszerű élet több időt hagy a fontos dolgokra. Tehát, a kutyákra!


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: The Bark. Képek: pexels.com.

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...