Több mint 100 önkéntes készített kutyaházakat a hazai menhelyi kutyusoknak

A Hangya Közösség hirdette meg azt a jótékonysági rendezvényt a hétvégére, amelynek célja az volt, hogy két nap alatt minél több kutyaházat gyártsanak le egy budapesti fatelep részvételével. A Budapesti Fatelep biztosította a helyszínt és az alapanyagot is, az önkéntesek pedig kiemelkedően sokan voltak. A végeredmény önmagáért beszél: összesen 56 egyedi és gyönyörű kutyaházat sikerült elkészíteni, amelyeket kivétel nélkül mind magyarországi menhelyekre fognak eljuttatni.
 

– Nagyon szépen köszönjük a mai segítőknek. A képek jól mutatják, mennyi szorgos hangyácska látogatott meg bennünket – olvashattuk a Hangya Közösség oldalán. A két napos megmozduláshoz szerencsére kedvezett az időjárás, a fatelep vezetőinek hozzáállása pedig egészen lenyűgöző.

Már szombat reggel sokkal többen jöttek, mint remélték, így az utánpótlás faanyag biztosítása közben rendesen izzadtak a fatelepen dolgozó segítők. Láthatóan egy idő után mindenki feltalálta magát és a végén csodaszép házikók születtek. Az első napon 21 házikó állt az udvaron, de még hátra volt a vasárnap.

– Nagyon szépen köszönjük a Budapesti Fatelepnek, külön Editnek, hogy egy ilyen nemes ügy mellé állt. Szilvi pedig a hangulat lelke volt, nem is sejtjük, mennyi háttérmunka van egy ilyen program létrejötte mögött – írta meg a szervező csapat.

Végül összesen 56 egyedi, csodaszép házikó készült, több mint 100 önkéntes munkaerő segítségével, akik között bőven voltak családok, kisgyerekek is. Még Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok is kilátogatott, hiszen ő is szereti a menhelyi kutyákat.

A Hangya Közösség volt az, aki a nem sokkal ezelőtt elkészült Cofidis „Kutyaszemmel” nevű országos felmérésben is aktívan részt vett, a céggel karöltve igyekezett feltérképezni az ország kutyatartási jellegzetességeit és a menhelyek helyzetét. Erről korábban mi is beszámoltunk. A hazai cégekre egyelőre még nem igazán jellemző, hogy aktívan kivennék a részüket a menhelyek támogatásából, ezért érezte úgy a Cofidis Magyarország, hogy nagyvállalatként fellép és hosszútávon elköteleződik a téma iránt.

A menhelyi vezetőkkel készült mélyinterjúk során kiderült, hogy olyan segítségre is szükség lenne, ami nem szerepelt az eredeti felmérésben: a legtöbb helyen valamilyen építésre és autóra lenne igény. A Közösség a kutyabarát lakosságot és a cégeket is igyekszik motiválni, bevonni, ami az elmúlt hétvégét tekintve nagyon is sikeresnek mondható.

 

Magyarországon felemás a kutyatartási kultúra megítélése:

Magyarország kutyaszemmel

Az ország egyharmada kutyás

Ideje lenne, ha természetessé válna a menhelyi önkénteskedés – íme 4 nagyon jó ok rá

Kutyaházakat adományozott a Praktiker

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: Hangya Közösség

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...