5 hasznos módszer kutyaszag ellen

Az én házam, az én váram – és benne a kutyaszag. Van, akit nem zavar, de vannak, akik szeretnék, ha a lakásba való belépéskor nem csapná meg a vendégeket a kutyaszag. Ha az utóbbiak közé tartozol, Martha Stewart tippjei segítenek, hogy boldog és szagtalan kutyás életet élhess!

Ecet

Mint sok minden másra, az ecet a kutyapisi szaga ellen is hatékony megoldás. Ha baleset érte a szőnyeget vagy más textíliát, az ecet segíthet. Egy szórófejes flakon segítségével fújd be a teljes foltot ecettel, majd mikroszálas ronggyal addig dörzsöld, amíg el nem múlik a szaga. A nedvességet papírtörlővel itasd fel. Ha a kanapé vagy matrac lett pisis, akkor előbb szórd be a foltot szódabikarbónával, majd erre spriccelj ecetet. A két anyag reakcióba lép és felhabzik, ezzel az anyag mélyéből is felszínre hozza a szennyeződést. Ne használd kényes textíliákon!

Minden foltra a megfelelő megoldást

A foltok tisztítása függ a folt természetétől, az anyagtól és a baleset milyenségétől. Tehát, egy szőnyegen lévő friss pisifoltra más megoldást használj, mint a padlóra száradt foltra. A textíliák esetében az enzim hatóanyagú tisztítószerek, míg az anyagba beszáradt foltok esetében az úgynevezett „oxy” tisztítószerek működnek. Mindig az adott felületre alkalmas tisztítószert használd, nehogy kárt tegyél a berendezésben. A kutyabarát tisztítószerekről itt olvashatsz!

Keményfa padló

A lakkozatlan keményfa padlók alapvetően könnyen tisztíthatók, hiszen csak egy mop és víz kell az ápolásukhoz. Azonban a keményfa azonnal beszív minden folyadékot, és nem csak a színén marad nyoma, de a szagot is megőrzi. Fapadló és laminált padló esetében is a legfontosabb a gyorsaság! Ha időben feltörlöd a foltot, akkor esélye sem lesz szagosítani.

Kanapékutya

Ha a kanapén pihennek legszívesebben, akkor a kanapé anyagától függően előbb-utóbb sajnos kutyaszagú lesz a bútor. A bőrkanapé a legkevésbé hajlamos a szagok átvételére, de a mosható huzatú bútorok vagy a huzatvédők is segíthetnek, hogy könnyen friss illatot varázsolhass a nappaliba.

Tiszta kutya, kevesebb szag

Talán evidensnek tűnhet, de igaz, hogy minél tisztább és ápoltabb egy kutya, annál kevésbé lesz kutyaszag a lakásban. Figyelj a higiéniára, és ha elharapódzik a kutyaszag, irány a fürdőkád!


Szerző: Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.marthastewart.com/7735594/how-get-rid-of-pet-smell-home; Képek: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...