Martha Stewart és kedvencei

Aki szereti a gasztronómiát, és gyakran néz tévés főzőműsorokat, annak biztos nem ismeretlen Martha Stewart. Arról viszont talán kevesebben tudnak, hogy Martha Stewart hatalmas állatbarát: csaucsauja, Genghis Khan (Dzsingisz Kán) gyakorta feltűnik a közösségi média oldalain, de az évek során cicákkal, kanárikkal, csirkékkel és még egy törpe szamárral is megosztotta életét.

A francia bulldogok

Francesca és Sharkey (akit Martha a legjobb barátjáról nevezett el), az elmúlt több, mint egy évtizedben élnek reflektorfényben. Gyakran elkísérik Marthát a TV műsoraiba, sőt, még saját blogjuk is van. A konyhák királynője annyira megszerette a fajtát, hogy amikor Sharkey tíz éves korában elhunyt, két újabb frenchie-t vett magához, akiket stílusosan Créme Brulée-nek és Bete Noire-nak keresztelt.

a francia bulldogok

Genghis Khan

A csaucsauk vitathatatlanul Martha kedvencei. Az elmúlt évtizedekben többször is választotta a hatalmas bundájú, fekete nyelvű kutyusok közül a legközelebbi társát. Közülük is kiemelkedik a tatár hordák vezetőjéről elnevezett Genghis Khan, a barátoknak csak G.K., aki Martha első csaujának, Paw Paw-nak a dédunokája.

Martha Stewart és a csaucsauk

Chiggi

Martha már fiatal korában is szerette az állatokat, első cicáját, Chiggi-t egy menhelyről fogadta örökbe. Elmondása szerint Chiggi játékos kiscica volt, aki ráadásul komoly vadászösztönnel rendelkezett.

Csincsillák

Martha 15 csincsillát nevelt az elmúlt évtizedekben. Ezek a kedves prémes rágcsálók hihetetlenül intelligensek, és bár félénkek, türelemmel könnyen szelídíthetők. Bizonyára nem véletlen az sem, hogy Martha Stewart lakberendezési kollekciójában évről-évre találkozhatunk csincsilla szürke árnyalatú takarókkal, szőnyegekkel, de még falfestékkel is.

Martha Stewart csincsilla

Sziámi és egyéb macskák

Chiggi volt az első a sorban, de azóta is mindig dorombol legalább egy bársonytalpú Martha kanapéján. A két sziámi macska, Verdi is Vivaldi saját készítésű cicabútorok között élték napjaikat, és egyszer egy többemeletes cicatortát kaptak a születésnapi bulijuk alkalmából. Electra és Sirius szintén sziámi macskák, akiknek kedvenc játszótere Martha konyhapultja. Ványa bácsi menhelyről érkezett, míg New Kitty, azaz Új Cica költözés következtében kötött ki nála. A népes cicacsalád legkisebb tagjai Teeny, és testvére, Weeny (Ici és Pici).

Csirkék

Aki látott már Martha Stewart főzőműsort, az biztosan tudja, hogy Martha a saját farmján nevel csirkéket, és az ő tojásaikat használja az ételei elkészítése során. A különböző különleges fajtájú tojótyúkok a hagyományos fehér-barna tojásokon kívül zöld és kék héjúakat is adnak. Ezek a színes tojások Martha Stewart védjegyévé váltak.

martha stewart a konyhában

Szamarak

Név szerint, Billie, Clive és Rufus, a három tündéri törpeszamár imád játszani, és nagyon élvezik a társasági életet Martha farmján. A csacsiknak saját füves kifutójuk és játékaik vannak.

martha szamarai
Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás és képek: marthastewart.com. Indexkép: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...