Az 5 legjobb újévi fogadalom, amit kutyád segít majd betartani

A legtöbben hatalmas fogadalmakat teszünk újév napján, de vajon mennyi lelki erőnk van tartani magunkat hozzá? Ha nem is érezzük mindig a késztetést, kutyánk nem csak azért van mellettünk, hogy legyen kihez hozzábújni. Íme a számunkra legjobb újévi fogadalmak, amiben kedvencünk oroszlán részt tud vállalni. 

1. Légy még fittebb!

Valószínűleg kutyád nem lesz szomorú, ha többet viszed sétálni, igazán partnerre találhatsz benne. Magadnak pedig nem csak a vérkeringésednek teszel jót vele, de egyéb fizikai előnyökkel is jár, ha több időt töltünk a szabadban (itt elolvashatod, miért kevesebb a szívbeteg a kutyások közt). Nem beszélve kutyád egészségéről, jóllétéről, jókedvéről, sőt, a megfelelő lemozgatással még a nem kívánt kényszer cselekvéseinek is elejét veheted. Néha sokkal könnyebb együtt tenni valamit, mint egyedül, és a séták terén tuti partnerre találsz!

 

2. Kevesebb stressz!

Nem véletlen, hogy a kutyák rendszeres terápiás látogatói az idősek otthonának, kórházaknak, iskoláknak. Bizonyított tény, hogy sikeresen csökkentik az emberek életében a stresszt, nyugtató hatásuk régóta ismert. A feladatok szervezése, a hasznos idő töltése egy önzetlen lénnyel nagyban segít, hogy kevesebb stressz faktort éljünk meg.

 

3. Káromkodj kevesebbet, több jut kedvencednek!

Hogy függ össze a kettő? Pucold ki a szóhasználatodból a csúnya szavakat mondjuk egy káromkodás-üveg segítségével. Akárhányszor csúnya szót használsz, dobj be pénzt az üvegbe – kedvenced lesz a legboldogabb, ha valami hasznos dologra költöd az így összejött összeget – mondjuk egy magasabb minőségű táplálékra.

 

4. Légy hasznos tagja a közösségednek!

Ha te már átélted a kutyáddal járó előnyöket és boldogságot, adj belőle a körülötted élőknek is. Légy felelős gazdi, legyen jól nevelt a kutyád, hogy másoknak is megmutasd: milyen jó ez a baráti kapcsolat. Ismertesd meg a szülőket a kutyatartás előnyeivel, és bizonyítsd a gyerekeknek: egy jól nevelt kutyustól nincs miért félni.

 

5. Találj új barátokat!

Felnőttként igen csak nehéz tágítani a baráti körödet, hiszen legtöbbünk élete mindössze a munka és az otthon között mozog. Egy kutya társasága remek lehetőség, hogy másokkal is megismerkedj, ráadásul egy közös témátok már biztosan lesz, ami mindkettőtök számára nagyon fontos.

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime
Hozzászólások
Töltés...
További érdekes cikkek

Weboldalunk a felhasználói élmény növelése érdekében sütiket használ. Elfogadom Tovább olvasok