Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Andrea Lightfoot on Unsplash

Lottónyertesek építettek új játszóteret árva kutyáknak

Egykori brit lottónyertesek, több mint 27 millió font összvagyonnal összefogtak és úgy döntöttek, hogy szabadidejüket kétkezi munkával töltik azért, hogy új otthont biztosítsanak árván maradt háziállatok számára.

A 20 nyertesből álló csapat akkor állt össze, amikor meghallották a Cinnamon Trust tervét, hogy gyógynövénykertet és játszóteret alakítanak ki kifejezetten a kutyák számára, akik gazdájuk elvesztése után most a Trust devoni otthonában élnek. A csoport tagjai korábban óriási összegeket nyertek a lottón, most pedig arra vállalkoztak, hogy segítsenek az otthon nélkül maradt állatoknak. A területet gondosan megtervezték, figyelembe véve a kutyák igényeit és számos biztonsági tényezőt.

Körültekintően választották ki a terület összes elemét, hogy a játszótér szép és barátságos legyen. A megfelelő növényzet telepítésérő is gondoskodtak, melyek nemcsak esztétikai értéket képviselnek, hanem a kutyák számára is élvezhető környezetet teremtenek. A játszóteret különböző típusú és méretű játékokkal látták el, hogy minden kutya megtalálja a számára leginkább vonzó és szórakoztató elemet. A kutyás tornaterem, rámpákat, homokozót és egy egyedi lottólabda-gödröt is tartalmaz.

Nemcsak a kutyák napjait dobták fel

National Lottery Winner Volunteer Workforce csapata gondosan figyelt minden részletre, hogy biztosítsák a játszótér tökéletes működését és biztonságát. A kezdeményezés nemcsak a kutyákra, hanem a közeli nyugdíjas otthon lakóira is hatással volt. A kutyás játszótér közelében élő idős emberek számára a kutyák látványa és az állatok társasága szívet melengető látvány és élmény. A kutyák vidámságot és szeretetet hoznak az idős emberek életébe, és új kikapcsolódási lehetőséget teremtettek számukra. Ezek a lottónyertesek nem csak a vagyonukat használták fel önzetlenül, hanem az erejüket és az erőforrásaikat is arra fordították, hogy a kevésbé szerencsés állatok és emberek életét jobbá tegyék.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...