Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyabarát pizza recept – amit biztosan imádni fog!

Szőrös kedvencednek szülinapja lesz? Esetleg együtt töltött éveiteket ünneplitek hamarosan? Mi lenne, ha torta helyett, idén pizza lenne az ünnepi asztalon? A gyerekek és a pizza rajongó felnőttek szerint ez egyöntetűen jó ötlet. De valószínűleg kedvencünknek sem lesz ellenére a finom feltétekkel készített finomság.

Lássuk a kutyabarát pizza receptjét:

A tésztához teljes kiőrlésű lisztre és joghurtra lesz szükség, körülbelül egyenlő arányban – a joghurttól függően lehet, hogy egy kicsit több lisztet kell hozzáadni. A tészta gyorsan összeáll, de ragacsos marad egy kicsit. Ezért kinyújtás előtt szórjuk meg liszttel vagy kukoricaliszttel, és sütőpapíron süssük.

A feltétek közül az alábbi opciók közül válogathatunk:

(laktózmentes) tejtermékek – például: mozzarella sajt, túró, ricotta sajt

húsfélék – például: sült csirkehús darabok, főtt sonkadarabok, darált marhahús

zöldségek, gyümölcsök – például: párolt brokkoli rózsák, főtt sárgarépa, vagy bármilyen zöldség, amit a kutyánk szeret; az ananászról sem feledkezzünk meg.

hal – saját levében vagy natúr lében eltett konzerv szardínia, tonhal, lazac filé!, vagy főtt, szálkamentes halhús darabkák

zöldfűszerek: egy csipetnyi oregánó vagy kakukkfű illatosabbá teszi a pizzát, ráadásul egészséges is

Jó tanács: Összességében ügyeljünk, hogy ne legyen túl zsíros, és a nyersen nem fogyasztható élelmiszereket, például sertéshúsból készült szalámi, kolbász, sonka illetve a túl sós ételeket mellőzzük.

Elkészítés:

Dolgozzuk össze a tészta két hozzávalóját. A mennyiség tekintetében az egy-egy csésze lisztből és joghurtból elég nagy pizza készül. Egy vagy két nagy testű ebnek nasi mennyiségben ez elég lehet. Ha kedvencünk kisebb testű, akkor felezzük  vagy negyedeljük az adagot bátran.

A tésztát lisztezve tudjuk kinyújtani, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. A 170 °C-ra előmelegített sütőben süssük egyelőre a feltétek nélkül kb. 10-15 percet, amíg az alja egy kis színt kap.

Ez után vegyük ki, szórjuk meg a feltétekkel és mehet vissza a sütőbe 5-10percre, amíg a feltétek is elkészülnek.

Szobahőmérsékleten tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk a négylábú ünnepelteknek!

Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás, eredeti recept: https://www.bindisbucketlist.com/post/how-to-have-a-dog-friendly-pizza-night-pup-friendly-pizza-dough-recipe-toppings; Fotó: Muffin Creatives: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/elelmiszer-pizza-vacsora-ebed-1653877/;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...