Saját KB bal
Saját KB jobb

Ünneplésre méltó alkalom: mi az a gotcha day?

Ünnepelni mindig jó. Még jobb, ha kutyánkkal együtt tehetjük, vagy éppen őt ünnepelhetjük. Erre remek alkalom kedvencünk születésnapja, amikor finom kutyatortát készíthetünk neki, vagy éppen elmehetünk egy remek kirándulásra, programra együtt. Ha belegondolunk, milyen kevés szülinapot tölthetünk együtt… Azokat tegyük valóban emlékezetessé! De mi van, nem tudjuk, mikor van kedvencünk születésnapja? Erre találták ki a gotcha day-t, azaz az örökbefogadás napot.

A gotcha day nem más, mint az örökbefogadási évforduló, ami sok kutyusnak valóban (újra)születésnap. A szülinaphoz hasonlóan a gotcha day is remek alkalom, hogy egy évben egyszer megünnepeljük kedvencünket – és persze magunkat, a közös kapcsolatunkat. Ez a nap szólhat arról, amit igazán szeretünk. Szervezhetünk közös programot, összehívhatjuk négylábú és kétlábú barátainkat. Ugyanúgy süthetünk, főzhetünk kedvencünknek. Vagy éppen beülhetünk együtt egy kutyasütis helyre – más Budapesten is van erre lehetőségünk!

Gasztrokutya: Ünnepi lazacos frittata

Persze egy különleges ajándékot is kaphat ilyenkor az ebünk. Még jobb, ha ő választhatja ki, hogy mit szeretne. Egy finom nasit, esetleg egy új labdát, vagy játékot? Esetleg valamit, amit már régóta ki akartok próbálni? Például egy hoopers vagy szimat tanfolyamot?

Ahogy a szülinapokat és az ünnepeket, úgy a gotcha day-t is emlékezetessé teheti egy közös kutyás fotózás. Az évfordulón elkészült fotókat nézegetve láthatod majd, hogyan változik kedvenced – és persze akkor is ott lesznek, amikor ő már nem.

Az örökbefogadás megünneplése szuper alkalom arra is, hogy gondoljunk azokra a kutyákra, akik még nem találták meg az álomgazdit vagy éppen kifejezzük hálánkat annak a szervezetnek, aki kedvencünket megmentette. Az adományozás talán a legszebb módja, hogy megosszuk másokkal is a közös boldogságunkat.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Kép: Fotó: Blue Bird: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/szeretet-no-nyar-allat-7210331/;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...