Saját KB bal
Saját KB jobb

Miért szeretnek a kutyák PET palackkal játszani?

A PET palackokról nem sok jót mondhatunk el. Környezetszennyezőek, csúnyák és feleslegesek. Ebben azonban valószínűleg a kutyák nem értenek velünk egyet. Ők ugyanis kifejezetten kedvelik őket, méghozzá rágni, cipelni, dobálni, lökdösni, szaladni vele vagy húzni-vonni. Egyszóval: játszani.

Ha egy kutya kezébe (pontosabban: szájába) jut, a PET palack tüstént sokoldalú játékká válik. Mindent lehet vele csinálni, sőt, ha a gazdi bekapcsolódik, akkor még annál is többet. De vajon miért imádják a kutyák a megvetett PET palackot?

Valószínűleg azért, mert remek csörgős-zörgős hangot ad, aztán be is lehet nyomni, és magától visszaalakul. Ha eldobjuk, nem tudni, hogyan esik le, és olyan jól zörög, tépni is lehet és rágni is, és senki sem szól rá az ember kutyájára, hiszen csak egy PET palack, nem kár érte.

A kreatív gazdik persze ezer meg egy variációt találtak ki a témára. Lehet a palackra például kötelet kötni és kötélhúzósat játszani. Aztán lehet bele pár szem tápot tenni, ami alkalmasint kiesik. Beletehetjük a PET palackot egy zokniba – ez elképesztően szórakoztató tud lenni. És persze a zokniba tett palackba is tehetünk pár finom falatot vagy éppen egy sípolót… A lehetőségek tárháza végtelen, az alapanyag pedig rendelkezésre áll.

DIY: Szórakoztató és képességfejlesztő kutyajátékok – VIDEÓ

Ha nem szeretnénk magunk kreatívkodni, vásárolhatunk is szuper játékokat, amelyek újrahasznosított vagy természetes módon lebomló anyagokból készülnek, és egy PET palack van a pocakjukban. Ezek a dekoratív verziók valószínűleg tartósabbak is, mint egy sima palack. De a legnagyobb előnyük, hogy minimális ökológiai terheléssel maximális örömet szerezhetünk a kutyánknak.

A PET palack alkalmas még apportírozásra, megtaníthatjuk a kutyánknak, hogy kidobja a szelektív kukába, vagy éppen a természetben összegyűjtse és odahozza hozzánk őket. Akárhogy is, a „nemszeretem” műanyag üvegek kreatív felhasználása szinte határtalan.

Fontos: ahogy egyetlen játék, a PET palack sem teljesen biztonságos. Ne hagyjuk a kutyánkat felügyelet nélkül játszani vele. A kupakot és a címkét távolítsuk el, mielőtt kutyánknak adnánk. Figyeljünk, nehogy lenyeljen bármennyi műanyagot is.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://wagwalking.com/behavior/why-do-dogs-like-plastic-bottles; Kép: Photo by Lucas Pezeta: https://www.pexels.com/photo/a-golden-retriever-running-on-water-10267418/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...