Saját KB jobb

Indítsd jól az új évet!

5 kutyás tipp a harmonikusabb 2020-as év jegyében

Az új év új lehetőségeket tartogat, és itt most nem a két hétig tartó újévi fogadalmakra gondolok! Minden év – de ha már itt tartunk, minden nap – egy új esély arra, hogy megvalósítsd azokat a dolgokat, amelyeket mindig is szerettél volna! Szerintem mindannyiunknak vannak olyan kutyás céljai, amik pontosan ebbe a kategóriába tartoznak.

Egy új trükk

„Mindig is szerettem volna megtanítani a kutyámnak ezt a trükköt!” Tessék, itt az alkalom, kezdjetek el gyakorolni. Vagy elevenítsétek fel a kutyasulis tapasztalatokat és gyakoroljatok valamilyen engedelmes vagy trükk feladatot napi szinten. A sok interaktív kutyajáték mellett a gazdi könnyen elkényelmesedik, pedig a tanulás és a feladatok közös elvégzése sokkal jobban erősíti a kettőtök közötti kötődést mint a legújabb okosjáték.

Hívd át a haverokat!

Egyre elterjedtebb szokás, hogy a gazdik áthívják a kutyájuk barátait egy kis délutáni mókára. Hatalmas kert híján rendezhetsz kutyazsúrt a közeli futtatóban vagy parkban is, a lényeg, hogy a kutyád önfeledten játszhasson azokkal a kutyákkal, akiket kedvel – és közben a gazdik is jól érezzék magukat. Az összejövetelre készülhetsz ügyességi feladatokkal, finomságokkal, díszekkel, hogy kivételesen hangulatos legyen, de egy laza batyubuli is remek szórakozás.

Tedd kutyabarátabbá az otthonodat!

Az otthon és a kutyák egyensúlya szinte minden gazdinak kényes téma. Nyilván nem szeretnénk egy pihe-puha kutyaszőr fészekben élni, ugyanakkor minden időnket a lakás glancolásával tölteni sem, ezért szabályokat hozunk, amelyeket igyekszünk minden nap betartatni. Ezek a szabályok pedig gyakran konfliktushoz vezetnek, ami megkeseríti a hétköznapokat. Vess véget ennek! Ha a kutyád nem mehet be bizonyos helyiségekbe, akkor szerelj fel egy babaajtót, így biztosan nem is fog, akkor sem, ha nem vagy otthon. Ha nem feküdhet a kanapén, vegyél egy kényelmes fekhelyet neki, amit a kanapé mellé tehetsz, így a közeledben lehet, mégsem tesz kárt a bútorban. Éjszaka folyton felébred és nem tudsz aludni? Megoldás a kutyaajtó. A mindennapi bosszúságokat nézd más szemszögből és oldd meg, ahelyett, hogy 2020-at is zsörtölődéssel töltenéd.

új év új célok

Próbáljatok ki valami újat!

Régóta szemezel egy kutyabarát étteremmel, de még sohasem vitted magaddal a kutyádat? Kinéztél egy kutyabarát szállodát? Vonz egy új túraútvonal vagy egy új kutyás sport? Vágj bele! Kezdd el most, ahogy ezt a cikket olvasod! Foglalj asztalt, szobát, vonatjegyet – és hajrá! Annyi lehetőség van, kár lenne megfosztani magatokat az új élményektől csak azért, mert eddig még nem próbáltátok.

Tűzz ki célokat!

Közhelynek tűnhet, de ha nem tűzöl ki magad elé célokat, akkor nem is fogod megvalósítani őket. Természetesen nem az újévi diétára gondolunk, meg a minden nap elmegyek futni című fellángolásokra, hanem reális, kézzelfogható rövid- és középtávú célokra, amelyeket a kutyáddal együtt valósíthatsz meg. Szeretnétek jobb formába kerülni? Kezdd ott, hogy naponta 10-15 perccel többet sétáltok együtt. A legjobb, ha kitűzöl egy célt, mondjuk kinézel egy kutyás futóversenyt vagy túrát és benevezel már most. Ez motiválni fog, és erőt ad, amikor elfáradsz. Tervezd meg, hogyan éred el, állíts fel mérföldköveket és haladjatok együtt az úton.

Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu

Képek: pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...