Saját KB bal
Saját KB jobb

Öt dolog, amiért minden nap hálásak lehetünk kutyáinknak

Érdemes néha végiggondolni azokat a dolgokat, melyeket kutyáinktól minden egyes nap kapunk, de hajlamosak vagyunk elfelejteni és hálásak lenni érte.

Feltétel nélküli szeretet

Ez szokott lenni az első dolog, amit a kutyák pozitív tulajdonságai között említünk, hiszen az ilyen fajta feltétel nélküli szeretetre talán csak ők képesek. A nap minden percében úgy fogadnak el bennünket, ahogy vagyunk. Szeretnek, ha elmegyünk otthonról, ha egyedül hagyjuk őket, ha hazajövünk, ha rossz kedvünk van, ha mérgesek vagyunk, ha idegesek vagyunk és ha kiabálunk. Szeretnek bennünket amikor figyelünk rájuk és akkor is szeretnek, ha nem.  A kutyák szeretete egy életre szól és mindig emlékeztet rá, hogy valakinek fontosak vagyunk és szükség van ránk.

Barátság

A kutya az ember legjobb barátja. Nem ma született ez a mondás, hiszen hosszú évtizedek óta így van. Egy kutya csodálatos társaság. Elkísér bárhova, benne van minden kalandban. Segít, amikor egyedül érezzük magunkat, társaságot ad és mindig meghallgat.  Ha már megtanultuk kutyánk nyelvét, kifejezéseit, kommunikációs módszereit, tökéletes interaktív barátságot alakíthatunk ki vele.

Mentális és fizikai állapotunk javítása

Sok kutatás és tanulmány bizonyította már be, hogy a kutya pozitívan befolyásolja egészségünket. Segítik csökkenteni a vérnyomást, a koleszterinszintet, javíthatják a szív- és érrendszeri egészségünket, enyhítik a depressziót és a szívroham utáni túlélési arányokat is növelik.

Segítenek megszabadulni a stressztől

Sok módszer van a mindennapi stressz levezetésére, feldolgozására de minden bizonnyal egy szőrős négylábú társaság az egyik legjobb és leghatékonyabb módja ennek.  Szintén tudományosan bizonyított tény, hogy egy kutya vagy egy macska jelenléte, társasága  csökkentheti a kortizolszintet és endorfinokat szabadít fel.

A jelenben élni

Mi, emberek a legtöbb időnket vagy a múlton való merengésen, vagy a jövőtől való félelemben töltjük. Ritkán vagyunk itt és most, ritkán vagyunk képesek csak az adott pillanatra koncentrálni. Kutyáink ebben nagyszerű segítőtársak.  Minden pillanatot megélnek és ha velük tartunk, mi is nagyobb intenzitással lehetünk a részei az adott kalandnak.  Csak figyelni kell őket és tanulni tőlük.

Szakíts egy kis időt és gondold végig milyen fantasztikus dolgokat köszönhetsz a kutyádnak és gondold át, mi az amivel a jövőben még szebbé teheted az életét.

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarat.hu)

Forrás: selfgrowth.com
Cover: pixabay
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...