Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyahoroszkóp

Kedvenceink a csillagok tükrében

Talán meglepő lehet, de születési idejük alapján kutyáinkat is besorolhatjuk a 12 csillagjegy valamelyikébe. És, éppen annyira, mint az emberek esetében, a csillagjegyük befolyásolhatja a tulajdonságaikat, személyiségüket is. Lássuk, mit üzennek a csillagok kedvenceink számára. Itt a nagy kutyahoroszkóp!

Az kutyák és az asztrológia

Szinte mindenki hallott már a horoszkópról, ami egyfajta jövendölés a csillagok állása alapján, egy adott időpontra vonatkozóan. Az asztrológia azonban nem csak a jövőbe mutató jóslatokról szól. Attól függően, hogyan helyezkedtek el az egyes csillagképek és bolygók a születés pillanatában az égbolton, más és más hatást gyakorolnak az életünkre. Az asztrológia hívei ezzel magyarázzák a személyiség eltéréseit és az egyes emberek és kutyák eltérő reakcióit.

A kutyahoroszkóp esetében ugyanúgy 12 csillagjegyről beszélünk. Az, hogy a kutya melyik jegyben született, ugyanúgy meghatározó lehet a személyiségjegyeire és tulajdonságaira nézve, mint az emberek esetében. Illetve, a születési jegyek meghatározhatják a kutya – gazdi kapcsolatot is.

Az alábbiakban rövid betekintést nyújtunk az egyes csillagjegyek jellemző tulajdonságaiba. A kutyád születési dátuma alapján válaszd ki a megfelelő csillagjegyet, és olvasd el, illik-e kedvencedre a jellemzés.

Amilyen a kutya, olyan a gazdája – Egy új kutatás szerint a gazdik személyisége befolyásolja a kutyáik személyiségét
Kos (március 21. – április 20.)

A Kos jegy uralkodó bolygója a Mars. Tűz jegy, így az ebben a jegyben született kutyák erősek és magabiztosak. Nehezen fogadják el, ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy ők elképzelik. A Kos kutyák esetében gyakori, hogy nem jönnek azonnal, ha hívják őket. Okosak, érdeklődők és játékosak, szeretnek a gazdi figyelmének középpontjában lenni.

Bika (április 21. – május 20.)

A Bika uralkodó bolygója a Vénusz, a szépség, a szerelem és a gyengédség bolygója. Föld jegy, rendkívüli akaraterőt ad. Ha a Bika kutya akar valamit, akkor az úgy is lesz. Eredendően félénk és gyengéd személyiségek, szükségük van a kiegyensúlyozott, biztonságos környezetre. A hangzavar és az erős zajok könnyen kibillentik őket az egyensúlyukból, félelmet keltenek bennük. Szeretik a simogatást, de csak ha éppen olyan hangulatban vannak.

Ikrek (május 21. – július 20.)

Uralkodó égitestje a Merkúr, az intelligencia bolygója. Levegő jegy, de mutat föld hatásokat is. Kettősség jellemzi a jegy szülötteit: egyszerre visszahúzódók és erőszakosak, optimisták és pesszimisták, társasági lények és visszahúzódók. Nehezen kötődnek a gazdájukhoz, inkább csak felszínes kapcsolat alakul ki köztük, mivel nem szeretik, ha független lelküket megzabolázzák. Az ideális gazdi ezért hagyja, hogy megtalálja a szabadságot és nem erőltet rá semmit. Az Ikrek kutya gyorsan tanul, pörgős, imád sportolni és rendkívül barátságos.

kutyahoroszkóp
Mindannyian külön egyéniségek – Forrás: pexels.com
Rák (június 21. – július 20.)

A Hold által uralt jegy érzelmesek, érzékenyek és gondoskodóak. Víz jegy, változékony és sima. Az asztrológia szerint a Rák jegyben született kedvesek és szeretetteljesek. Szeretnek állandóan a gazdival lenni és folyamatos megerősítésre van szükségük. Az új helyek, helyzetek elbizonytalaníthatják őket, amitől rosszkedvűvé válhatnak. A Rák kutyák szeretnek más állatokról gondoskodni, ideális társak. Nehezen fogják vissza magukat, ha ételről van szó, ezért, ha hagyják, könnyen elhízhatnak.

Oroszlán (július 21. – augusztus 20.)

Az Oroszlán jegyet a Nap uralja, mely forró, hatalmas és nagylelkű. Tűz jegy, rengeteg energia és lelki tűz jellemzi. Az Oroszlán jegyben született kutya energikus, imád a szabadban lenni, száguldozni, túrázni és ugatni is. Akár a gazdival, akár más kutyák között van, szereti, ha minden figyelem rá irányul. A csillagjegyek közül az Oroszlán jegyet tartják a leghűségesebbnek.

Szűz (augusztus 21. – szeptember 20.)

A Szűz jegyet a Merkúr, az intelligencia, az intellektus bolygója uralja. A föld jegy és a Merkúr révén a Szűz kutya a legnyugodtabb az összes csillagjegy közül. Jól bírja a stresszt és mindig megőrzi nyugodt habitusát. A többi föld jegyhez hasonlóan szeretik, ha a dolgoknak megszokott menetrendje van, fontos számukra a napi rutin és nem viselik túl jól a változásokat. Érdeklődéssel figyeli a környezetét és bárhová követi a gazdáját, ezért a Szűz jegyű kutya ideális kiránduló és utazó társ.

Mérleg (szeptember 21. – október 20.)

A Vénusz uralta mérleg jegy szülöttei egy kissé döntésképtelenek, folyamatosan ingáznak két dolog között. Figyelmük könnyen elkalandozik, nehezen koncentrálnak huzamosabb ideig egy dologra. Ez a képzésben okozhat némi nehézséget, amely türelemmel és rövidebb koncentrációs szakaszokkal könnyen átvészelhető. Szeretetteljes és gyengéd személyiség, de a biztonságérzetéhez rendszerre és irányításra van szüksége.

Skorpió (október 21. – december 20.)

Uralkodó bolygója a Plútó. Víz jegy, ezért az érzelmek dominálnak benne. A Skorpió kutya erős akarattal rendelkezik és általában el is éri, amit szeretne. Könnyen befolyásol más kutyákat vagy embereket. Fontos számára a napi mentális és fizikai aktivitás, illetve a struktúra, a szervezettség. Enélkül más kutyák és emberek agyára mehet. Rendkívül intuitív, és soha nem felejti el, ha valaki rosszat tett vele. Szeret egyedüli kutyaként a gazdival lenni, szereti a simogatást, masszázst.

Nyilas (november 21. – december 20.)

Uralkodó bolygója a Jupiter, tűz jegy. Imádja a kihívásokat. A Nyilas kutya számára a pohár mindig félig tele van, boldog, nyitott és kedves. Bújós és szereti a simogatást, fontos számára a szeretet fizikai megnyilvánulása is. Imád minden pillanatban a gazdival lenni – ha nem vigyázunk, ez szeparációs szorongáshoz vezethet. Más kutyák gyakran kikezdenek vele, de őt ez nem feltétlenül zavarja. Hűségesek és nem szeretnek egyedül lenni, ezért jó, ha van társuk egy másik állat személyében is.

Bak (december 21. – január 20.)

Föld jegy, uralkodó bolygója a Szaturnusz. A Bak két (illetve négy) lábbal áll a Földön, kiegyensúlyozott és megrendíthetetlen. A Bak kutya tiszta, kifinomult és saját egyéniséggel rendelkezik. Szeret sokat játszani és szaladni, és általánosságban kevesebbet alszik, mint a többi kutya. Ez azonban stresszhelyzetben szorongáshoz vezethet. Nem kifejezetten lelkes a „tesók” iránt. Ha új állat érkezik a családba, eltarthat egy ideig, mire megbékél vele.

Vízöntő (január 21. – február 20.)

Az Uránusz által uralt Vízöntő levegő jegy, a leginkább intuitív csillagjegy. A Vízöntő kutya kiszámíthatatlan, egyik pillanatról a másikra vált. Olykor nehezen kezelhető, különösen, ha nem úgy történik valami, ahogy azt elképzeli, de gyengéd, szeretetteljes személyisége kárpótol ezért. Mindenkit szeretnek és mindenkivel kedvesek, ezért ideálisak bármilyen másik állat mellé. Ugyanakkor szükségük van magánéletre és elvonulásra is – hogy kitalálhassák, mivel rukkolnak elő legközelebb.

Halak (február 20. – március 20.)

A Halak uralkodó bolygója a Jupiter. Elsőre talán azt gondolnánk, hogy a Halak tiszta víz jegy, de a Jupiter befolyása miatt levegő jegyeket is hordoz. A Halak kutya rendkívüli érzékenysége ebből fakad. Szükséges számukra a biztos háttér és a gazdi által nyújtott megbízható légkör, hogy ki tudják bontakoztatni veleszületett kedvességüket. Fontos számukra a béke és a nyugalom. Mivel rendkívül kedves, békeszerető és jóindulatú kutyák, más kutyák néha piszkálják őket.

A Halak kutya független és szabad személyiség, de nem tolakodó vagy engedetlen. Szépen, csendben elvan, de egy pillanatig se higgyük, hogy nem úgy történnek a dolgok, ahogy ő akarja.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Dogs Naturally Magazine – Kutyahoroszkóp. Képek: Photo by Tina Nord from Pexels;  Photo by Mikhail Nilov from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...