A kullancsokat ne hívjuk meg Karácsonyra!

Beköszöntött a tél, szállingóznak a mínuszok és hamarosan itt a Karácsony is! Az év végi ünnepi időszak mindannyiunk számára lehetőséget nyújt, hogy kikapcsolódjunk, kipihenjük az év fáradalmait – és több időt töltsünk együtt a kutyánkkal. Akár vásárolunk valami különleges ajándékot Karácsonyra, akár nem, a legfontosabb az együtt töltött idő. Azért, hogy az idei Karácsony váratlan kellemetlenségek nélkül, nyugalomban teljen, olvasd el ünnepi tanácsainkat!

Bizonyára sok gazdi tervez kiadós sétákat, kirándulásokat vagy akár hosszabb túrákat a természetben a két ünnep között, amelyekre természetesen a kutyákkal együtt indulnak. Sajnos régóta él a köztudatban az a téves elképzelés, miszerint a külső élősködők a hideg hónapokban elpusztulnak, ezért nem is kell ellenük védeni a kutyákat. Sajnos ez nem így van. Az elmúlt években Magyarországon már nem beszélhetünk úgynevezett „kullancs-szezonról”. Ez azt jelenti, hogy nincs olyan időszak az évben, amikor biztonságosan kijelenthetjük, hogy kedvencünk nincs kitéve a kullancsok csípésének.

karácsonyra kullancs

A kullancsok vérszívó paraziták, amelyek kutyákon, macskákon és más emlősállatokon élősködnek. Vérszívással táplálkoznak, és e közben kórokozókkal fertőzhetik meg kedvenceinket. A Lyme-kór, a babesiosis vagy a kullancs-encephalitis télen is valós veszélyt jelentenek a kutyákra és a cicákra. Felelős gazdiként fontos tehát, hogy egész évben megfelelő külső élősködők elleni készítményekkel védjük kedvenceinket a kullancsok ellen.

A vízálló Foresto® gyógyszeres nyakörv akár 8 hónapon keresztül is hatásos lehet. Érintkezés révén fejti ki a hatását, így már azelőtt elpusztíthatja a kullancsokat, mielőtt azok megcsípik kedvencünket. Ráadásul bolhák ellen is alkalmazható.


Alkalmazás előtt kérjük, olvassa el a használati utasítást! Támogatott tartalom. PM-HU-20-0106:
A kullancsokat ne hívjuk meg Karácsonyra!
Forrás: https://kedvencemesen.bayer.com/termekeink/foresto/foresto-nyakorv-kutyaknak/,
Képek: pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...