Saját KB bal
Saját KB jobb

DIY – piros, fehér, kék jégkrém Július 4-e alkalmából

Július 4-én minden piros-fehér-kékbe borul szerte az Egyesült Államokban. Nem kell azonban amerikai hazafinak lennünk, hogy elkészítsük ezt az ízletes és egészséges jégkrémet a kutyusunknak. A dekoratív jégkrém csupa egészséges összetevőből áll. A gyümölcsöknek köszönhetően egészséges és magas folyadéktartalmú nassolnivaló ez a jégkrém. Ezért ideális lehet nagy hőségben, kiegészítő hidratálásként.

A recept elkészítéséhez szükség lesz merev anyagból készült jégkrémkészítő formára és turmixgépre. Ezen kívül azonban csak a zöldségesig kell elszaladni az alapanyagok beszerzéséért. Akár július 4-én, de bármely forró nyári napon elkészíthetjük ezt a nasit. Biztos, hogy kutyánk örülni fog a hűsítő finom falatnak.

Az alábbi videóban lépésről lépésre látható, hogyan készül a Július 4. tematikájú jégkrém:

Hozzávalók és elkészítés:

A piros réteghez három-négy szem epret, egy kis marék málnát, egy evőkanál vizet és opcionálisan egy teáskanál mézet teszünk a turmixgépbe. A hozzávalókat pürésítjük, majd a jégkrém forma aljába öntjük. A formát a fagyasztóba tesszük, amíg meg nem szilárdul az első réteg.

A középső, fehér réteghez a videóban egész kókuszdiót használnak. Ha van egész kókuszdiónk erre a célra, akkor a kis szemek egyikébe lyukat fúrva feltörjük, kicsorgatjuk a levét. A kókuszdió belét egy kanállal forgácsoljuk. Nagyjából egy csészényi mennyiségre lesz szükségünk. Ezt pürésítsük 4 ek. vízzel, majd öntsük a megszilárdult piros réteg tetejére.

B. verzió: Ha nem szeretnénk egész kókuszdiót használni, vásárolhatunk kókusz forgácsot is, ez egyébként finom nassolnivaló, és a kutyák is szívesen eszegetik. Ha a szárított forgácsot használjuk, akkor az eredeti 4 ek. víz helyett 7 ek. vizet adjunk hozzá, mielőtt pürésítjük, majd a piros réteg tetejére öntjük.

A második rétegnél adjuk hozzá a jégkrém pálcikát. A videóban szárzellert használnak, de használhatunk sárgarépát vagy kígyóuborka hasábot is. Ha a helyére illesztettük a pálcát, jöhet egy újabb fagyasztás.

Végül, a harmadik, a kék réteg következik! Ehhez az áfonya szemeket helyezzük a már fagyott második réteg tetejére, majd öntsünk annyi vizet a formába, hogy kitöltse. A végső fagyasztás után fogyasztható is!

Tipp: Ha a július 4-i tematika helyett inkább magyar szurkolói változatot készítenénk, a harmadik réteget kell csak zöldre cserélnünk. Ehhez az áfonya szemek helyett helyett használjunk kígyóuborka héjat. Ezt zöldséghámozóval vékonyan lehámozzuk, majd spirálisan elrendezzük a fehér réteg tetején, és vízzel kitöltjük a formát, ugyanúgy, ahogy az áfonya esetében.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.youtube.com/@TheHuskyFam Kép: Photo by Sam Lion: https://www.pexels.com/photo/funny-purebred-dogs-dressed-for-4th-july-celebration-5732452/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...