Saját KB bal
Saját KB jobb

Színes kutyakekszek Halloween alkalmából

Ha alkalmat keresünk arra, hogy valami finomságot készítsünk a kutyák számára, a Halloween éppen kapóra jön. A hosszú hétvégén gyorsan elkészíthetjük ezeket a mókás, színes kekszeket. Így ha esetleg kutyák is kísérnék a „csokit vagy csalok” gyerekcsapatot, őket is megjutalmazhatjuk valami finomsággal.

A recept zablisztet használ, emiatt természetesen gluténmentes. A zablisztet mi magunk is elkészíthetjük, ha konyhai robotgépben ledaráljuk a gluténmentes natúr zabpelyhet (azt a típust, amelyből a zabkása készül). De vásárolhatunk zablisztet drogériákban és bioboltokban is.

A Halloween tematikájú kekszek másik lényeges összetevője az édesburgonya. Narancsos színe nagyon passzol a Halloween témájához. Ha valami igazán extrát szeretnénk, akkor lila édesburgonyát is vásárolhatunk, ahogy az eredeti recept szerzője tette.

Így a sütőtök formájú kekszek narancsos, míg a szellem alakúak lilás színben pompáznak. Ha nem kapunk lila édesburgonyát, de kedvet kaptunk a lila színhez, cseréljük ki a receptben az édesburgonya negyedét céklára. Ezzel a mennyiséggel már elég sötét lilás színt kap a tészta. A cékla és az édesburgonya is fogyasztható és egészséges a kutyák számára.

A Halloween témájú kutyakekszek elkészítéséhez szükségünk lesz az alábbiakra:

sütőtök és szellem (vagy bármilyen más Halloweeni mintás, pl.: denevér, pókháló, sírkő, stb.) sütiszaggató vagy keksznyomda

15 dkg zabliszt (ha kutyánk gluténérzékeny, válasszunk kimondottan gluténmentes zab termékeket!)

30 g natúr (ízesítetlen, édesítetlen) almaszósz

2 ek. natúr (ízesítetlen, édesítetlen) mogyoróvaj

120 g főtt, villával összenyomkodott édesburgonya

Ha a lila változatot is elkészítenénk, akkor a második adag tésztában cseréljük az édesburgonyát lila édesburgonyára, vagy 1/4 részét céklára.

Elkészítés:

Az összetevőket (adagonként, ha különböző színű kekszeket készítünk) keverjük el alaposan egy nagy tálban, amíg homogén tésztát nem kapunk. A tésztát tegyük a hűtőbe 10-15 percre, majd nyújtsuk kb. 1 cm vastagra. Szaggassuk ki és/vagy mintázzuk a kekszeket. Majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük 20-25 percig. A tészta könnyen kiszárad, ezért nem használjuk a légkeverést.

Az elkészült kekszeket hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni mielőtt megkínálnánk vele a kutyánkat 🙂

A keksz légmentes edényben, körülbelül egy hétig eltartható a hűtőben.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://peaceloveandfrenchiefarts.com/halloween-dog-treat-recipe/; Kép: Photo by Matt Hill : https://www.pexels.com/photo/dog-on-ghost-costume-during-halloween-9423706/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...