Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyabarát programok az év utolsó napján – Négylábú szilveszter 2022

A szilveszter minden négylábúnak és gazdinak kihívást jelent. Mivel sajnos a tűzijáték még mindig nem ment ki a divatból, az állatok – és köztük a házikedvencek – nagy része óriási stressznek van kitéve a hangos durrogás miatt. A körülményeken nem tudunk változtatni, azonban azt megtehetjük, hogy olyan szilveszteri programot választunk, ami kutyával is pihentető és szórakoztató.

Távol a világ zajától

Minél nyugodtabb, annál jobb! Bár nem minden kutyának okoz problémát a hangos szilveszter, azért a legerősebb idegrendszerrel megáldott ebek is jobban érzik magukat távol a világ zajától. Bár vidéken is előszeretettel használnak pirotechnikai eszközöket az óév utolsó és az újév első napján, azért ez inkább a városokra és a nagyobb településekre jellemző.

Vegyetek ki a családdal vagy a kutyás barátokkal egy erdei kulcsosházat! A meghitt, kandalló mellett ücsörgős, beszélgetős buli mindenkinek jó: az embereknek szuper kikapcsolódás, miközben a kutyáknak maga a nyugalom szigete. A nappalokat pedig óriási kirándulásokkal tudjátok megkoronázni. De ne feledjétek: az erdőben csak pórázon szabad kutyát sétáltatni!

Kutyakeksz és popcorn

Egy félős kutyának ilyen stresszhelyzetben a legtöbbet úgy tudunk segíteni, ha biztosítjuk afelől, hogy nincs semmilyen veszélyben. Erre a legjobb helyszín az általa már jól megszokott otthon (esetleg a számára ismerős nyaraló) és a gazdik közelsége. Ilyenkor van a kivételes alkalmak ideje: akkor is engedd be a szobába, ha amúgy nem szabad, hadd legyen a közeledben, amikor a legijesztőbb az éjszaka!

Ha úgy döntesz, hogy otthon maradsz a kutyáddal, még nem kell lemondanod a szórakozásról. Hívj át néhány barátot és nézzetek meg közösen egy szilveszteri filmet! És ne felejtsétek el bekészíteni a popcorn mellé a kutyakekszet is!

év kutyabarát helye

A biztonságos kompromisszum

Ha mégis olyan programot választasz, ami nem éppen ideális a házikedvencek számára, gondoskodj a kutya biztonságos elhelyezéséről. A szilveszter éjszakai fürdőzés például kizárja a négylábúakkal való közös programot, amit mi is csak akkor élvezhetünk igazán, ha közben tudjuk: kedvencünk jó helyen van.

Bár egyeseknek a szilveszter fürdő nélkül elképzelhetetlen és az éjszakai fürdő Budapest termálfürdőiben ellenállhatatlannak tűnik, azért kereshetünk kompromisszumokat. Számos olyan vidéki vendégház és apartman van országszerte, amely dézsával, jacuzzival, sőt akár saját spa részleggel várja a vendégeket. Így a szilveszteri wellness sem marad el, miközben a kutyákat sem kell otthon hagynunk.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...