Saját KB bal
Saját KB jobb

Nyári DIY projekt: Raklap kutyaágy – Haladó szint!

Az alábbi DIY projekt izgalmas és összetett, és tény, hogy igényel némi barkács tapasztalatot és eszközöket is. Az eredmény azonban megéri a fáradságot. Az izzasztó munka végén egy gurulós, mozgatható raklap kutyaágy lesz a jutalmunk, amelybe ráadásul bármilyen párnát tehetünk. Ha kedvencünk ortopédiai vagy speciális fekhelyet igényel, az is megoldható. Ha esetleg kültéren használnánk a raklap ágyat, akkor pedig vízálló huzattal ellátott matracot tehetünk bele.

A videó segítségével könnyen nyomon követhetők a lépések, így a megfelelő szerszámok és alapanyagok birtokában neki is láthatunk.

A szükséges anyagokat megvásárolhatjuk a barkácsáruházakban is, de akár otthoni, használt elemeket is használhatunk, például egy régi fotel görgőit, vagy ténylegesen használt raklapot. Ezzel csökkenthetjük a projekt költségeit és környezetbarát megoldást választunk. Ha nincsenek otthon szerszámaink vagy például csiszológépünk, bérelhetünk vagy kölcsön is kérhetünk a szomszéd ezermestertől.

A raklap kutyaágy elkészítéséhez szükséges kellékek és szerszámok:
  • (elektromos vagy akkus) kézifűrész, csiszológép, fúrógép
  • csiszolókorongok: 80 Grites, 120 Grites
  • 4 db görgő
  • 4 db fém sarokvas
  • csavarok
  • ragasztó
Elkészítés:

 

A kutya méretének megfelelően vágjuk méretre a raklapot. Ehhez használhatjuk a párna méreteit is, úgy könnyebb mérni és nem becsülünk félre. A kisebb darab lesz a támla, a nagyobb az ágy.

Ez után a teljes felületet le kell csiszolni, előbb a 80-as, aztán a 120-as csiszolópapírral, hogy teljesen sima és szálkamentes legyen.

Opcionális: a támlát díszíthetjük kedvencünk nevével vagy bármilyen motívummal. Ezt érdemes még azelőtt megtenni, hogy a két darabot összeillesztjük.

A pontos illeszkedésért fűrészeljük le a raklap talpát, majd csavarozzuk a támlát az ágytesthez. A maradék deszkákból készítsünk karfákat is, amelyeket előzőleg szintén méretre kell vágni és le kell csiszolni. A deszkákat először faragasztóval illesszük a kívánt helyre, majd csavarokkal és a sarokvasak felhasználásával erősítsük meg.

Ezután nincs más hátra, mint a raklap ágy aljára fúrni a görgőket és már el is készült a mozgatható, ipari stílusú raklap kutyaágy. Csak egy puha párna hiányzik!


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Living to DIY with Rachel Metz – YouTube csatorna; Indexkép: Photo by Lum3n from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...