Saját KB bal
Saját KB jobb

A hétköznapi kutyahősök köztünk járnak

Különleges képességeikkel, megérzéseikkel és irántunk érzett szeretettükkel egészen különleges helyzetekben képesek reagálni. Nem ismerhetjük mindannyiukat, valaki sosem szerez „hírnevet” magának, de ez nekik szerencsére nem is fontos. Ismerjünk meg párat azok közül a hétköznapi hősök közül, akik valami különlegeset tettek azon felül, hogy mindenkinél jobban szerették gazdájukat.

#1 A nyolc hónapos Geo félrelökte Charlie Rileyt egy teherautó elől. Őt ütötte el a kocsi, de szerencsére túlélte.

#2 Ez a kutya 30 percig ugatott megállás nélkül, amíg valamelyik gazda végre kiment vele. Kiderült, hogy gázszivárgás van a lakásban, és az ugatása mentette meg a családot.

#3 Laykát, a hős katona kutyát négyszer lőtték meg, de ő akkor is védte vezetőjét, és megtámadta azt, aki bántani akarta. Túlélte a hét órás műtétet – hősiességéért kitüntették.

#4 Molly, a vak kutya egy lakástűz elől mentette meg a család hét tagját, egyik gazdáját, két másik kutyát és négy macskát.

#5 Kelsey történetét mi is megírtuk: 24 órán át melegítette gazdáját, aki megcsúszott a hóban és nyakát törte. Folyamatos ugatása miatt találtak rá a férfira, így tudták megmenteni az életét.

#6 Maggie kiszökött a kenneljéből, hogy a síró menhelyi kölyökkutyákat megnyugtassa.

#7 Ő pedig megmentette a „tesója” életét: figyelmeztette a kisbaba anyukáját, hogy a csecsemő fuldoklik.

#8 Egy hölgy pár órával az altatás elől mentette Tator-t, a pit bullt. Alig egy héttel később a kutya viszonozta, amit kapott: egyik éjjel elkezdett ugatni és fel-le rohangálni a hölgy és a 4 éves fia szobája között. A hölgy először azt hitte, hogy csak nem mozgatta le rendesen a kutyát, de Tator nem tágított: végre az anyuka ellenőrizte a fiát, aki már alig lélegzett. A kutya ült az ágyán, ugatott és nyalogatta az arcát. A kisfiún még időben tudtak segíteni a kutyának hála.

#9 Ő itt Frida – a 2017-es mexikói földrengéskor 52 ember életét mentette meg.

#10 Amikor Figo látta, hogy egy busz közeledik vak gazdája felé, elé ugrott, és az ütközés legnagyobb részét ő kapta.

#11 Chako agresszív partnerétől mentette meg gazdáját, mikor a férfi kést rántott a nőre. 12 szúrt sebet kapott.

#12 Lilly, a pit bull egy tehervonat elől mentette meg öntudattalan gazdáját – le akarta húzni a sínekről, és amikor az ütközés elkerülhetetlenné vált, testével takarta, így ő sérült meg. Lábát amputálni kellett és számos sebet szerzett, de még a mentők kiérkezésekor is gazdáját védte.

#13 Storm kimentett egy fuldokló őzikét a tóból – igaz, utána kissé nehezen engedte el szerzeményét (itt olvashattok róluk)

#14 Akárhányszor beteg a kislány, a kutya testével próbálja gyógyítani.

#15 Bretagne a legutolsó túlélő mentőkutyája volt a 2001. szeptember 11-i terrortámadásnak. 

#16 Ed Gernon fogadta örökbe Rexet egy menhelyről. A parkban sétáltak, mikor Rex talált egy sérült kolibrit – nem volt hajlandó otthagyni, így haza kellett vinniük és meggyógyítani.

#17 A pit bull nemcsak a családot figyelmeztette, miközben aludtak, hogy a lakásban tűz ütött ki, de visszarohant és kihozta a család öt másik kutyáját is a lángoló lakásból, egyiküket a szájában tartva.

#18 Akasha-nak sosem voltak kölykei, de azonnal befogadta a 4 hetes elárvult kölyökcicát.

#19 Kabang elvesztette arca felét, amikor egy motor elé ugrott – ezzel megmentve két gyermek életét.

#20 Amikor Jerry Flanigan-t megtámadta két kutya, Katy ráfeküdt a földön a nyakára és mellkasára. Nem tudni, honnan tudta, hogy azokat a területeket kell védeni, de ha Jerry ott kapott volna sebet, biztosan nem élte volna túl.

Cikkajánló:

Többszázezer ember küzdött, hogy ne altassák el a háborúból hazatért kutyákat

A hős kutya kígyótámadástól mentette meg a családot

(kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: boredpanda
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...