Saját KB bal
Saját KB jobb

DIY – Mini festmény négylábú Picassóktól

A következő DIY projekt igazán szívmelengető – ráadásul a kutyánk is élvezni fogja! Valójában nem is igazi „Do It Yourself”, inkább „Do It with Your Dog”, ugyanis mindketten kelletek hozzá, hogy elkészüljön a remekmű: egy festmény, amelyet a kutyád készített.

A közösségi médiában már látni az elkészült alkotásokat és a büszke kutyusokat, például itt is:

festmény
Ben és az első festménye – Forrás: Instagram @lilbeantownben

Az elkészült absztrakt festmény tökéletes ajándékba kedvenc állatorvosunknak, kutyaszitterünknek vagy a családnak – de természetesen remek dekoratív lakáskiegészítő is lehet.

Mire lesz szükséged a festmény elkészítéséhez?

Egy (vagy több) kisebb festővászon

Akrilfesték vagy tempera – a kutya nem fog érintkezni a festékkel!

Egy visszazárható uzsonnás zacskó (ziploc)

Némi kenhető finomság, pl. májkrém, mogyoróvaj, stb.

Fessünk neki!

Vigyünk fel kisebb-nagyobb festékfoltokat a vászonra. Kenjük be a visszazárható zacskó egyik külső felét a finomsággal. Majd óvatosan helyezzük a festékes vásznat a zacskóba, és jól zárjuk be, nehogy a festék kijöjjön. Tegyük le a kutyánk elé a finomsággal felfelé, és hagyjuk, hogy kis Picassónk nyalogatni kezdje.

A nyalogatás hatására a festék (a zacskón belül) elkenődik a vásznon, ami egyedi és megismételhetetlen remekművet hoz létre. Már csak a szignó hiányzik 🙂

Jó szórakozást kívánunk!

 


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.instagram.com/lilbeantownben/, Paws Across Britain; Videó: Austin Parks and Recreation – Dog Art. Indexép: free creative stuff / Pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...