agility címke archívum

agility

A kutya, gazdája vezetésével megy végig egy a lovas díjugratás által ihletett akadály (agility) pályán. A kutyát a gazdája póráz nélkül vezeti végig a pályán, miközben sem a kutyát, sem az akadályokat nem érintheti meg. A verseny időre megy, a pályaelhagyásért, vagy egyéb hibáért hibapont jár.

Az agilityben használt akadálytípusok:

  • Gátak
  • Rámpák
  • Szlalom
  • Alagutak
  • Asztalok

forrás: wikipedia

Cikkajánló a témában:

Magyar tenyésztésű mudi nyerte az agility futamot – VIDEÓ!

Szenzációs sikernek örülhetnek a magyar fajta rajongói: Remény, a mudi orrhosszal diadalmaskodott a Finnországban rendezett megmérettetésen.
A professzionális kutyás sport kemény világ, ahol a kitartás és a folyamatos, kemény munka az alap, amellyel minden versenyzőnek bírnia kell. Ezen felül egy profi agilityre szánt kutya története gyakorlatilag generációkra nyúlik vissza, a tudatos és szigorú tenyésztéssel kezdődik. Nem véletlen, hogy bizonyos fajták úgy szólván, uralják a mezőnyt – a legtöbbünknek, ha szóba kerül ez a sport, automatikusan az akadályok felett villámsebességgel átröppenő border collie-k jelennek meg a lelki szemei előtt, hiszen ez a fajta intelligens, engedelmes és fantasztikusan motivált, ezért ideális agilitys kutya. A különböző méretkategóriákban sheltie-k, kelpie-k, uszkárok, Jack Russell terrierek is versenyeznek, és a fókuszált tenyésztésnek köszönhetően egyre gyakrabban mudikkal is találkozhatunk.