Fényes magyar sikerek az Agility Világbajnokságon

Kiváló eredményeket ért el a magyar agility válogatott a hétvégén Ausztriában megrendezett FCI Agility Világbajnokságon. A szeptember 22. és 25. között megrendezett eseményen sorra örülhettünk a magyar sikereknek.

Kalandos az idei FCI Világbajnokság története. Ahogy a legtöbb sportágban, a nemzetközi versenyek szervezését és lebonyolítását jelentősen átszabta a koronavírus világjárvány. Ahogy az ÖRV, az osztrák tenyésztői egyesület elnöke, Erich Gössinger fogalmazott, „éppen megtanultunk együttélni a járvánnyal, amikor egy újabb katasztrófa sújt le ránk.”

Az idei FCI Agility VB-nek ugyanis eredetileg Moszkva adott volna helyet, de az Ukrajna elleni háború kitörése miatt a helyszín változtatása mellett döntöttek a szervezők. Több jelentkező közül esett végül az ausztriai Schwechatra a választás, akik villámgyorsan szervezték meg a a versenyt. A helyszín közelsége miatt szerencsére szép számmal tudtak a nézők is kilátogatni, ezzel remek hangulatban bíztatták a versenyzőket.

Már az első napon örülhettünk a mini csapat jumping futamon elért második helyezésének majd az agility futamon is hozták ezt az eredményt. Így hamarosan az összetett világbajnoki első helyezésnek örülhettünk.

mini 1
Fotó: Pirity Árpád

Másnap kora délután a midi csapat is csatlakozott, ők tizedik helyezést értek el a jumping futamban, míg agilityben tizedikek lettek, így később az összetett második helyezéssel a világbajnoki tabellára léptek.

FCI mini 2
Fotó: Pirity Árpád

Fantasztikus győzelmeknek lehettek tanúi a helyszínen tartózkodók. A magyar csapatok tagjai hatalmasat küzdöttek, fantasztikus csapatszellemről és hitről tettek tanúbizonyságot. Az agility sportban a siker a kemény edzésmunka és a kutya – gazdi csapat együttműködése mellett pillanatnyi tényezőkön is múlik. A magyar lányoknak és kutyáiknak sikerült a legjobbat hozniuk, és megmutatták a világnak, hogyan kell szívvel-lélekkel küzdeni.

A Világbajnokságon nemcsak a csapatok, hanem az egyéni versenyzők is remekeltek.

Ezúton is gratulálunk a magyar egyéni versenyzőknek, és a csapatoknak a csodás világbajnoki eredményekhez!

Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.awc2022.at/; Indexkép: Photo by Blue Bird: https://www.pexels.com/photo/young-curly-haired-woman-training-shetland-sheepdog-on-sports-field-7210270/;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...