Saját KB bal
Saját KB jobb

Nem csak egy állatnak segít, ha egy híresség áll az örökbefogadás mellé

Az örökbefogadás talán a legfontosabb téma, amiről beszélhetünk, és beszélnünk is kell. Számtalan kutya, macska és más állat kerül menhelyre vagy gyepmesteri telepre. Hogy az emberek első körben miért nem közülük választanak, ha társállatot keresnek, annak számos oka lehet. Talán az is, hogy sok tévhit kering ezzel kapcsolatban. Amikor azonban egy híresség áll a menhelyi örökbefogadás mellé, és ő maga is egy szervezettől választ társállatot, annak hatalmas ereje lehet. Ahogy Sarah Jessica Parker történetéből is láthatjuk.

Az And Just Like That… (azaz az újraindított Szex és New York sorozat) legutóbbi évadában az állatbarát Che Diaz egy megmentett cicát visz barátnőjük, Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker alakítja) otthonába.  Che abban a reménykedik, hogy Carrie örökbe fogadja a macskát. (Spoiler alert: megteszi.) Ez persze, az amerikai filmekben várható happy end. De, itt, a valóság még szebb, hiszen SJP valóban örökbe fogadta a Lotus nevű cicát. A további részleteket korábbi cikkünkben taglaltuk: Sarah Jessica Parker örökbe fogadta filmbéli macskáját

„Ez mindenképpen egy nagy horderejű ügy volt számunkra. Amint Sarah bejelentette, rengetegen látogattak el a honlapunkra, az Instagramra és a Facebookra.” – mondta a Connecticut Humane Society marketing- és kommunikációs menedzsere. Ez az a szervezet, ahonnan SJP örökbe fogadta Lotus-t. A cica befogadását követő posztja után mind az 50 állatot, amelyet a szervezet akkoriban gondozott, örökbe fogadták.

Egy másik állatmentő szervezet is hatalmas lökést kapott, köszönhetően Hilary Duffnak. A szervezet vezetője elmondta, hogy az énekesnő maga töltötte ki az örökbefogadási kérelmet. Duff az akkoriban Mexikóból mentett kutyusok közül egy kis fekete mopszot választott, akit Mojitónak nevezett el. A szervezet ezzel több ezer új követőt szerzett.

Szerencsére, egyre több híresség dönt úgy, hogy állatvédő szervezettől fogad örökbe kutyát vagy cicát, és ezt nem is rejtik véka alá. Örökbe fogadni és a felelős állattartás mellett kiállni menő, ahogy például Vadon Jani is teszi. Bővebben a Kutyabarát Magazinban megjelent interjúnkban olvashattok róla: Szeretném, ha megismernék az emberek Tira történetét. A mi kapcsolatunknak fontos üzenete van.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/pet-lifestyle/celebrity-animal-adoptions; Kép: Photo by Kerry Bian: https://www.pexels.com/photo/close-up-view-of-woman-hugging-a-dog-4937286/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...