Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Jonathan Gensicke on Unsplash

Bani, az indiai elefántkórház legfiatalabb lakója

Az indiai Mathurában található elefántkórház legfiatalabb lakója egy árva elefántborjú, aki egy szomorú vonatbaleset túlélője.

Az elefántborjú egy tragikus vonatbaleset során elvesztette anyját,ő maga pedig súlyos sérüléseket szenvedett a gerincén és a csípőízületeinél. Szerencsére túlélte a tragédiát, és most a Wildlife SOS szervezet szakértői gondozzák az elefántkórházban. Bani, mint a legfiatalabb ápolt, különös figyelmet és szeretetet kap. ​

Állapota folyamatosan javul a kórházban végzett intenzív ápolásnak köszönhetően. Az állatorvosok naponta tisztítják és masszírozzák, hogy megelőzzék a fertőzéseket. Ezen kívül lézerterápiában és fizioterápiában is részesül, hogy az ízületei mozgékonyak maradjanak​. Dr. Ilayaraja S, a Wildlife SOS állatorvosi szolgálatának helyettes igazgatója elmondta, hogy bár kezdetben gerincsérülésre gyanakodtak, a borjú farokmozgása, emésztése és egyéb testi funkciói azt mutatják, hogy jól reagál a kezelésekre​

Az elefántkórház munkája

Az elefántkórház Mathurában nemcsak Baninak, hanem sok más rászoruló elefántnak is otthont és kezelést nyújt. Az intézmény modern diagnosztikai és terápiás eszközökkel van felszerelve, beleértve a digitális röntgenkészülékeket, ultrahang gépeket és lézerterápiás egységeket. Az elefántok számára speciális táplálkozási programokat is kialakítanak, hogy megfeleljenek nagy táplálékigényüknek​.

Az elefántkórház nemcsak az állatok közvetlen kezelésére koncentrál, hanem egészségügyi táborokat is szervez országszerte, hogy más régiókban is biztosítsák az elefántok ellátását. Emellett rendszeresen szervez képzéseket a személyzet és külső érdeklődők számára, hogy megosszák az elefántok gondozásának és kezelésének legújabb módszereit​. India első elefántkórháza jelentősen hozzájárul az ország fogságban tartott és vadon élő elefántjainak egészségéhez és jólétéhez.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: India Times

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...