Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Francesco Ungaro on Unsplash

[VIDEO] Szerb kutyacsempészt fogtak a hatóságok

Kutyacsempészt fogtak a hatóságok. Kilenc kutyát találtak egy furgonban a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M5-ös autópályán.

A NAV közösségi oldalán számolt be a hatóságok „kutyás” fogásáról egy rövid videóval.  A pénzügyőrök a szerb férfit az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán állították meg ellenőrzésre. Hamar kiderült, hogy az autó rakterében kilenc kutya utazik.

A férfi azt állította, hogy a kutyákat Lengyelországba szállítja. A hatóság munkatársai ellenőrizték az állatok úti okmányait, de azok hiányosak voltak. Ezért értesítették az illetékes kormányhivatalt.  Az ellenőrzés során kiderült, hogy a kutyák tisztázatlan úton kerültek be az Európai Unió területére. A hatósági állatorvos ezért megtiltotta az állatok Magyarországon tartózkodását.

A szerb sofőr azt állította a hatóságnak, hogy az állatokat és az útleveleket együtt egy szerb ismerősétől vette át Baján. Az is kiderült, hogy a szerb férfi nem sokkal korábban már a hatóságok látókörébe került, Röszkénél. Egy nappal az ellenőrzés előtt ugyanis a röszkei határátkelőn hallgatták ki a férfit, szintén gyanús kutyákkal kapcsolatos ügyletek miatt. Akkor 18 darab, előre kitöltött állatútlevelet találtak nála. Az útlevelek feltehetően hamisak voltak.

A közzétett videón jól látszik, hogy a bokszokban kistestű, népszerű fajtájú kutyákat szállítottak. Francia bulldog, West highland terrier és egy bichon-szerű kölyökkutya is látható a videón. Ezek a népszerű, kistestű kutyák rendszeresen áldozatai a szaporítók tevékenységének.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook/NAV 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...