Saját KB bal
Saját KB jobb

Egy tigrises szelfi valódi ára Thaiföldön. Szenvedés, kizsákmányolás, fájdalom

A Lady Freethinker (LFT) állatjogi szervezet titkos vizsgálatot folytatott a thaiföldi állatkertekben, ahol a turistáknak lehetőségük van fotózkodni a tigrisekkel. Komoly visszaélésekre derült fény.

Az LFT Thaiföld 11 állatkertjét kereste fel, és dokumentálta, milyen kegyetlen bánásmódban részesülnek a „fotókellékként” használt tigrisek.  Nina Jackel, a Lady Freethinker alapítója és elnöke megdöbbenésének adott hangot a feltárt visszaélések súlya miatt. Kijelentette, hogy még sehol nem láttak ehhez fogható kegyetlen bánásmódot. Az LFT most petíciót indít, amelyben sürgeti Thaiföldet, hogy vessen véget az állatkínzásnak. Valamint levelet küldött a thaiföldi illetékeseknek, amelyben az állatokkal való kényszerű fotózkodás azonnali betiltását sürgeti.

Az állatvédelmi szervezetek a közösségi médiaplatformok térhódítását és az „aranyos” szelfik készítését okolják az állatok kizsákmányolása miatt. Elisa Allen, a PETA brit programokért és műveletekért felelős alelnöke kifejtette, hogy a közösségi médiában a kedvelések és megosztások hajszolása táplálja leginkább az állatkínzás jövedelmező piacát. A nyugat-thaiföldi Tigris-templom esetét idézte, amely több millió dollárt keresett a jegyeladásokból, mielőtt bezárták az illegális tenyésztés és kereskedelem vádja miatt.

Thaiföld jól ismert  a fogságban tartott tigrisállományáról. A Környezetvédelmi Nyomozó Ügynökség (EIA) becslése szerint 2019-ben legalább 1962 tigris volt az országban fogságban, több mint 63 létesítményben. Az LFT nyomozása által feltártakhoz hasonló körülményeket írt le a PETA is korábban, a szelfizésre használt állatok körülményeiről.  Az állatok többek között a stressz, sérülések és fertőzések kockázatával néznek szembe.

Bár a közvélemény egyre inkább ellenzi a vadon élő állatok szórakoztató célú felhasználását, még mindig sok a tennivaló. Thaiföldön és Ázsia más részein továbbra is elterjedt a tigrisekkel való szelfi trend. Ugyanakkor történtek pozitív lépések is, például az utazási cégek már nem támogatják a vadállatokkal való interakciókat. Az állatvédők régóta kérik az embereket, hogy ne fizessenek a vadállatokkal való fotózkodásért.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...