Saját KB bal
Saját KB jobb
pixabay

A PETA idén Billie Eilish-t választotta az év emberének

A legnagyobb nemzetközi állatvédő szervezet idén a fiatal énekesnőnek ítélet oda Az Év Embere díjat.

A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) minden évben egy olyan hírességnek ítéli oda ezt a díjat, aki példamutatóan és elkötelezetten dolgozik az állatok jogaiért, jólétükért. Népszerűségét tevékenyen használja az állatvédelemmel kapcsolatos edukációra és nemcsak állatvédelmi kampányok arca, hanem privát életében is példás állatvédő.

A legfiatalabb díjazott

Billie Eilish mindössze 19 éves, de már hétszeres Grammy-díjas amerikai énekesnő és dalszerző. Népszerűsége 2015 óta töretlen, fiatalok milliói figyelik minden lépését és megszólalását. Eilish a legfiatalabb híresség, akit a PETA kitüntetett ezzel a díjjal, így olyan hírességekkel került egy csapatba, mint például Joaquin Phoenix és Oprah Winfrey.

Divatban utazik

Eilish elsősorban azzal nyerte el a PETA szimpátiáját, hogy több divatmárkával is együtt dolgozott az évek során az állati eredetű alapanyagok elhagyásában, hogy a bőr és szőrme alapanyagokat más, alternatív, vegán opciókkal helyettesítsék. Munkájának köszönhetően az Oscar de la Renta luxusmárka idén már szőrmementes kollekciót készített, a Nike pedig vele együtt fejlesztette ki a vegán Air Jordan cipőmodellt. Ezen túl az énekesnő saját vegán parfümmárkát is alapított.

12 éves kora óta vegán

Eilish már 12 éves kora óta nem eszik semmilyen állati eredetű élelmiszert, ezért hiteles példát mutatva tudja ösztönözni követőit, hogy álljanak át vegán étrendre. Idén a Met Gála társelnöke is volt, ahol most először szolgáltak fel 100 százalékban vegán menüt az estély során. Az ünnepek közeledtével arra ösztönzi rajongóit, hogy hagyják el a pulyka fogyasztását a karácsonyi menüből.  A PETA szerint Billie Eilish minden alkalmat megragad, hogy a vegán étrendet és vegán divatot, illetve annak fontosságát hirdesse.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...