Saját KB bal
Saját KB jobb

A mentett majom egy kutyát választott anyjának

Az apró, árván maradt majomkölyök egy kutyát választott a menhelyen anyjának. A furcsa páros pedig azóta elválaszthatatlan.

Egy indiai állatmenhely bájos története terjed az interneten, melyben egy kölyök majom egy kutyára csimpaszkodva éli napjai nagy részét. A történet szerint Avni ezt a kutyát választotta anyjának. Kis majomhoz méltóan pedig napjának nagy részét a kutya hátán csimpaszkodva tölti. Mindent együtt csinálnak. Sétálnak, pihennek, játszanak, esznek. A többi állat már nem is nagyon érdekli Avnit, pedig szinte mindenkivel próbált kapcsolatot teremteni korábban.

Elvesztette a családját és súlyosan megsérült

A majmok nagy családokban, falkákban élnek. Avni is így élte fiatal életét, amíg egy  szerencsétlen baleset következtében súlyos áramütést szenvedett. Olyan komolyan megsérült, hogy nem tudta tartani az iramot a falkával és elveszítette őket. Egy mentőcsapat talált rá, akik nem sok esélyt láttak arra, hogy az aprócska majom túléli a sérülést és csapata veszteségét. A falka elvesztése ugyanis borzasztóan nagy stresszel jár egy kölyök majomnak. Ezek a kis lények folyamatosan anyjukon lógnak, ez jelenti számukra a biztonságot. Avni nemcsak a csapatát, a biztonságát is elveszítette.

Először egy macska istápolta

A menhelyre szállították, majd ellátták a sebeit. Egy Billo nevű macska kezdett el vigyázni rá, aki csupán jelenlétével támogatta a kis majmot. Vele maradt és vigyázott rá. A cica támogatása és melegsége biztosan hozzájárult ahhoz, hogy Avni végre el tudott egyáltalán aludni és pihenni, gyógyulni tudott. Egy hónap alatt összeszedte magát, felépült és egy kis energiabombaként söpört végig az állatok között. Billo macskának ez már túl sok volt, nem tudott és nem is akart lépést tartani a majommal. Avni ugyanis állandóan játszani szeretett volna és a macska fején ugrált.

Forrás: Youtube/TheDodo/képernyőfotó

Avnit összerakták a gondozók egy csapat kölyökkutyával, akikkel végre megtalálta a hangot. A kölykök mellett azonban Avni találkozott Munnu kutyával is, aki már egy ideje a menhelyen lakott. Munnu-t kölyökként fogadta be az állatotthon testvérével együtt. A szelíd, kedves kutya nem lökte el magától a kis majmot. Engedte, hogy a hátára másszon, belé csimpaszkodjon és napjai nagy részét ott is töltse. Avni pedig mindenhová Munnuval tart. Amikor a gondozók sétálni viszik, a kis majom felkapaszkodik a kutya hátára és onnan figyeli a többieket. Vicces és elképesztően kedves látványt nyújtanak így együtt. Nézd meg a videót:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: iheartdogs

Advertisement
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...