Saját KB bal
Saját KB jobb
PublicDomainPictures képe a Pixabay -en.

Saját kutyája lőtte le véletlenül a vadászt

Az eset Törökországban történt, múlt hétvégén. A férfit állítólag saját kutyája lőtte agyon, miután vadászat közben rálépett a puska ravaszára.

A Turkiye újság tudósítása szerint a 32 éves Ozgur Gevrekoglu a múlt hétvégén halt meg, miközben barátjával vadászott a törökországi Samsun tartományban, a Kızlan-fennsíkon. A vadászt saját kutyája lőtte le véletlenül.

A baleset a vadászat után történt. Gevrekoglu a vadászfelszerelést pakolta be az autó csomagtartójába. A jelentés szerint a kutya ekkor beugrott a kocsi hátsó ülésére és rálépett a töltött sörétes puska ravaszára. A fegyver ennek következtében elsült és közvetlen közelről találta el a kutya gazdáját.

Tragikus baleset

A vadászt olyan súlyosan megsebesítette a hasán a fegyver, hogy elvesztette életét mire a mentők kiértek a helyszínre. A vizsgálat még mindig folyik, bizonyos részletek tisztázására még nem került pont. A tragikus baleset súlyosságát tovább tetézi, hogy Gevrekoglu mindössze 10 nappal a baleset előtt lett édesapa. A helyi rendőrség a vadász barátját is őrizetbe vette első körben, aki együtt volt vele a baleset helyszínén. Azóta azonban szabadon engedték és az idegenkezűséget teljes egészében kizárták.

Az elhunyt férfinek több kutyája is volt, általában vadászkutyák, legtöbbjük kopó. Számos képet posztolt korábban a közösségi médiában szeretett kutyáival. Egyelőre az sem derült ki, hogy melyik kutya okozta a balesetet.

Nem az első eset

Hasonló baleset történt Új-Mexikóban 2018-ban, amikor egy vadászt szintén véletlenül lőtt le a kutyája egy nyúlvadászaton. Sonny Gilligan a pickup első ülésén ült a parkoló autóban, három kutyája pedig mögötte várakozott. Az ülésen heverő sörétes puskára az egyik rottweiler kutyája lépett rá. A lövedék a vezetőülésen keresztül hatolt be a vadász hátába. Több bordáját, valamint a kulcscsontját törte el. Sonny-nak azonban szerencséje volt, túlélte a szörnyű balesetet.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: buzz

Advertisement
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...