Saját KB bal
Saját KB jobb
unsplash

Mentett kutyákkal teli repülőt ért szerencsétlenség

A repülő fedélzetén 53 mentett kutya volt, aki egy állatvédő szervezet segítségével útban voltak egy menhelyre.

A repülőgép szerencsétlenség november 15-én történt. A fedélzeten utazó 53 mentett kutya és 3 ember túlélte a balesetet, kisebb sérüléseket szenvedtek.

Az állatok a  Humane Animal Welfare Society of Waukesha szervezethez utaztak a louisianai New Orleansból. A repülőgép a Delafieldben található hóval borított Western Lakes golfpályára zuhant. A balszerencsés landolás során a gép mindkét szárnya leszakadt.

Kisebb zúzódások és horzsolások

A Human Humane Animal Welfare Society (HAWS) tájékoztatása szerint a sérült kutyákat azonnal ellátták. Maradandó sérülést egyikük sem szerzett és mára már mindenkit sikerült is örökbe adni. Az Egyesült Államokban gyakori a kutyák repülős szállítása, számos szervezet foglalkozik kifejezetten ezzel (Pilots N Paws, Flying Fur Animal Rescue, Pilots to the Rescue, Dog is My CoPilot). Ezek a gépek speciálisan vannak kialakítva, hogy az állatok számára a biztonságos és kényelmes legyen a pár órás repülőút. A baleset részleteiről, okáról nem lehet tudni pontosan, de annyi bizonyos, hogy a tapasztalt pilóta szakértelmének köszönhető, hogy mindenki ép bőrrel megúszta.

A baleset körülményei

Bár a mentés sikeres volt, a baleset során több mint 1000 liter üzemagyag ömlött egy közeli mocsárba. A veszélyes üzemanyagot azóta sikerült eltávolítani, azonban nem tudni, hogy milyen természeti károkat okozott.  Minden szakértő szerint a baleset ennél sokkal rosszabbul is végződhetett volna. Az elszenvedett károk súlyosak, de sem állat sem ember életbe nem került.

A mentésben résztvevők is fogadtak örökbe

Miután a kutyákat ellátták és a szervezet Facebook oldalán meghirdették őket, nagyon gyorsan gazdára is találtak. Három kutyust a baleset helyszínén szolgálatot ellátó mentők és tűzoltók fogadtak örökbe. Elmondásuk szerint egyáltalán nem gondolkoztak örökbefogadáson, azonban már a mentési folyamatok alatt eldöntötték, hogy bizony új családtaggal fognak bővülni.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: animalrescuesite 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...