Saját KB bal
Saját KB jobb
Facebook/GreaterGoodCharities

Így mentik a menhelyi állatokat a hurrikán sújtotta Floridából

Az állatmentők megfeszített tempóban mentik a menhelyeken élő, gazdátlan állatokat az Ian hurrikán által sújtott Floridából.

A Greater Good Charities jótékonysági szervezet Good Flights programjának keretén belül sürgősségi repülőjáratot indított az állatok elszállítására. Összesen 90 kutyát és cicát sikerült evakuálniuk és biztonságos helyre szállítaniuk. Az Ian hurrikán tombolását követően több mint két millió ember maradt áram nélkül és rengetegen veszítették el otthonaikat. A kutató-és mentőcsapatok folyamatosan dolgoznak és keresik a túlélőket, a halálos áldozatok száma már eléri a százat.

Repülős mentés ítéletidőben

A Good Flights csapata is erős esőzések és széllökések mellett kezdte meg a mentést vasárnap. A legsúlyosabban érintett területek menhelyeiről gyűjtötték össze az állatokat. Összesen 56 macskát és 34 kutyát szállítottak New Jerseybe.

Az érkező állatokat négy szervezet fogadta, a  St. Hubert’s Animal Welfare Center, a Liberty Humane Society, a Pennsylvania SPCA és a Lucky Dog Animal Rescue.  A szervezet munkatársai mellett sok önkéntes is várta az állatok érkezését a reptéren.

Mindegyik szervezet kiemelten kezeli a Floridából érkező kutyákat, pedig ezeknek a menhelyeknek a többségénél is teltház van. Az USA-ban bevett szokás, hogy egy kutya örökbefogadásánál úgynevezett „örökbefogadási díjat” kell fizetni. A leendő gazdik ezzel támogatják a szervezet munkáját és működését. Ezt a díjat most a legtöbb menhely elengedi, hogy az érkező kutyáknak minél gyorsabban szabaduljon fel hely.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: theanimalrescuesite, greatergood.org, Facebook

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...