Saját KB bal
Saját KB jobb
youtube

101 ázsiai fekete medve megmentésének története

Szívbemarkoló és érdekfeszítő kisfilmet adott ki egy állatvédő szervezet arról, hogyan mentettek meg 101 ázsiai medvét a biztos haláltól.

Az Animals Asia által kiadott kisfilm 101 ázsiai fekete medve – más néven örvös medve – történetét meséli el, akiket egy gigantikus mentési projekt keretein belül Kínában mentettek ki medveepe farmokról.

A mentés még áprilisban indult és május végén zárult le, mi is beszámoltunk róla, most pedig filmen is megnézhetjük. A rövidfilmben James Cromwell amerikai színész meséli el a medvék mentésének történetét. Cromwell rengeteg filmből lehet ismerős, legemlékezetesebb alakítása talán a Babe c. családi moziban volt, mely szerepért Oscar-díj jelölést is kapott.

A világ egyik legnagyobb mentőakciója

A több mint száz medvét összesen kilenc teherautó szállított a  Chengdu Bear Rescue Center-be, Szecsuán tartományba. A mentés során nemcsak a logisztikával, az erőforrások megteremtésével és biztosításával, de az idővel is folyamatos harcban voltak az állatmentők. A medvék közül sokan már nagyon rossz állapotban voltak, számukra a speciális orvosi ellátás késedelme végzetes lett volna.

A film bemutatja azt az irdatlanul kemény munkát, amely egy ilyen hatalmas mentéshez szükséges, valamint az összefogás óriási jelentőségét. Kiemeli, hogy ilyen nagy horderejű változásokat, eredményeket is el lehet érni, ha az emberek összefognak és valóban tesznek érte. Ez volt az egyik legnagyobb mentőakció, melyet valaha állatvédő szervezet vagy csoport megszervezett és lebonyolított.

A medveepe hagyománya

A medvék epéjét Kínában a hagyományos ázsiai orvoslás során használják fel különböző betegségek kezelésére. A medveepe farmok teljesen legálisan működnek az országban, az itt élő állatokat kifejezetten erre a célra tenyésztik. Az epe csapolása kegyetlen és fájdalmas folyamat. Egy katéteren keresztül az epehólyagból szívják le szerencsétlen medvék epefolyadékét. Az állatok szenvedése folyamatos, fertőzésekkel és fájdalommal küzdenek. Azért, hogy el tudják viselni a szenvedést, fájdalomcsillapítókkal is kezelik őket. Életük egyenlő a lassú, gyötrelmes halállal.

A filmet itt tudjátok megnézni:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet, youtube

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...