Saját KB jobb
Youtube/Primer Impacto

Kutyája mentette meg a 9 éves gyerek életét, aki a Milton hurrikán ideje alatt tűnt el

Egy kilencéves kisfiú, Joel del Carmen Acosta Orama, tíz napig tartó megpróbáltatás után került elő élve a dzsungelből, ahol a pusztító Milton hurrikán idején veszett nyoma.

Megmenekülésében hűséges kutyája játszott kulcsszerepet, aki visszavezette a mentőcsapatot az eltűnt fiúhoz. Joel a mexikói Palizada városából tűnt el október 9-én, amikor a családja tanyáján játszott a kutyáival. A kisfiúnak éppen akkor veszett nyoma, miközben a Milton hurrikán tombolt a térségben. Azonnal megkezdődött a keresése, azonban a vihar hatalmas esőzései és a vad, veszélyes dzsungel, ahol krokodilok és mérgező hüllők is élnek, jelentősen megnehezítették a mentést.

A mentőcsapat először Joel és kutyái lábnyomaira bukkant a dzsungelben, de a hurrikán által okozott áradások és iszap mindent elmosott, így a nyomkövetés egyre nehezebbé vált. A Milton hurrikán a térségben több ezer embert érintett, a hatalmas, 120 mérföld/órás szélvihar több mint 3,4 millió embert hagyott áram nélkül, és súlyos károkat okozott Mexikó déli részén és Florida partvidékén.

Csodával határos módon került elő

Néhány nappal később azonban Joel egyik kutyája visszatért a családi tanyára, ezáltal új reményt adva a keresésnek. A mentők a kutya nyomait követve végül rábukkantak a kisfiúra, akit október 11-én találtak meg a sűrű dzsungelben. A kisfiú elmesélte, hogy éjszaka a csillagok alapján próbált tájékozódni, és pocsolyákból, patakokból ivott, hogy életben maradjon. Súlyos kiszáradással és alultápláltsággal találtak rá, mezítláb, zöld pólóban és rövidnadrágban. A mentők azonnal vizet adtak neki, meleg ruhákkal és takarókkal látták el, majd egy közeli egészségügyi központba szállították kivizsgálásra.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: TheSun

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...