Saját KB bal
Saját KB jobb

4 látványos trükk, amit kezdőként is megtaníthatsz a kutyádnak

A közös tanulás és fejlesztés nemcsak a jó kutya-gazdi kapcsolatról gondoskodik, de erősíti bundásunk képességeit is, ráadásul kiváló módja a sok túltengő energia levezetésének is. Ahhoz, hogy a család négylábú tagja elsajátítson néhány igazán klassz mutatványt, nem kell vérbeli kutyakiképzővé válnunk.

Összegyűjtöttünk néhány igazán látványos kutyatrükköt, amit kezdőként is megtaníthatunk kedvencünknek. 

Adj egy pacsit!

 Az egyik legegyszerűbb, és valószínűleg éppen ennek köszönhetően az egyik leggyakoribb és legnépszerűbb gyakorlat, ami nem hiányozhat a repertoárból, ha kutyatrükköket szeretnénk tanítani az ebnek.

Guggoljunk le kedvencünk mellé, tegyük jobb kezünket a mancsa elé, és közben fogjunk bal kezünkben egy jutalomfalatot (ha használunk, klikkert). A vezényszót egyértelműen és jól hallhatóan mondjuk ki minden esetben: Pacsi!

Legyünk türelmesek, jutalmazzuk meg azért is, ha felemeli a mancsát, vagy megérinti a tenyerünket. Ha semmiképpen sem hajlandó megemelni a mancsát, segítsünk rá egy kicsit a kezünkkel iránymutatásként.

Megállíthatatlan körhinta

 A körhinta módjára való pörgés-forgás az egyik legsokszínűbb trükkünk lehet, hiszen kedvencünk nem csak a tengelye, de gazdája, vagy valamilyen tárgy körül is elvégezheti a gyakorlatot, és teheti azt akár különböző irányba is.

A pörgésre, forgásra úgy vehetjük rá a kutyát, ha jutalomfalattal vezetjük a választott irányban. Ezúttal is jól érhetően és egyértelműen jelezzük a parancsszót, tegyünk különbséget a különféle irányok között a vezényszóval is.

Bumm, durr, eldől a kutya

 Igazi sikert érhetünk el barátaink vagy családunk körében a „lelőtt kutya” trükkel. Ültessük magunk elé a kutyát és álljunk vele szemben. Formázzunk kezünkkel pisztoly alakot és mutassunk kedvencünkre. Megspékelhetjük hangutánzó szóval is (pl. bumm, durr, puff), ebben az esetben ez vezényszóként funkcionál. Fogjuk meg bundásunk első két lábát és fektessük őt hátra, majd tartsuk meg a pozíciót néhány másodpercig. Ha sikerül a mutatvány, jutalmazzuk meg négylábúnkat.

Nincs tanítás jutalmazás nélkül

Apropó, jutalmazás! Már a kezdő gazdik is tudják, hogy jutalmazás nélkül bizony nincs tanítás. Mivel az azonban a kutya táplálkozásának szerves része, nem minegy, milyen finomsággal kedveskedünk neki a közös tanulás során. Válasszunk olyan alternatívát, ami őt is kellően motiválja, és mi magunk is biztosak lehetünk benne, hogy azzal mancsos barátunk egészséges táplálkozását támogatjuk. Segítheti a tanulási folyamatot az úgynevezett klikker, aminek a hangja a jutalomfalat érkezését jelzi a kutyának.

A jutalomfalat is lehet egészséges

Azt már megjegyeztük, hogy a megfelelő jutalomfalat elengedhetetlen a tanításhoz, illetve arról is írtunk, milyen fontos, hogy az valóban kedvencünk egészségét támogassa. Válasszunk tehát kimagasló hústartalommal rendelkező, egészséges jutalomfalatot!

A PLATINUM száraz kutyatápok legalább 70%, a nedves eledelek legalább 83%, míg a jutalomfalatok legalább 76% friss, emberi fogyasztásra is alkalmas húsból készülnek teljesen egyedi, úgynevezett FSG eljárással.

Az FSG eljárásnak köszönhetően a PLATINUM eledelek és jutalomfalatok

  • Tápanyagokban különösen gazdagok
  • Kutyája számára különösen ízletesek
  • A húslének köszönhetően jól rághatók és puhák
  • Rendkívül jól emészthetőek
  • Nem duzzadnak meg a gyomorban (nincs puffadt has)
  • Csökkentik a fogkőképződést és nem hízlalnak

A sok-sok friss húshoz a legkiválóbb minőségű alapanyagokat adják, víz hozzáadása nélkül, kíméletes párolási eljárással készülnek. Éppen olyanok, mintha a receptúrájukat egy kutyus álmodta volna meg. A jutalomfalatokért irány a PLATINUM kutyatáp webáruház!

 

Támogatott tartalom (X)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...