Saját KB bal
Saját KB jobb

Szeptember a szájápolás hónapja, ne csak a saját fogaidra gondolj, hanem a kutyádéra is!

A fogak és a szájüreg megfelelő ápolása nem csak esztétikai szempontból fontos. Az egészségünk és jó közérzetünk megőrzése érdekében is lényeges, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk erre. Nincs ez másként kutyáink esetében sem, hiszen az egészséges fogak és szájüreg a megfelelő szájápolással kezdődik. Szeptember a szájápolás hónapja, remek alkalom, hogy az iskolakezdéssel együtt új, helyes szájápolási szokásokat is bevezessünk!

Miért fontos a helyes szájápolás a kutyák számára?

Kutyáink rengeteg különböző dologra használják a szájukat nap, mint nap: rágcsálnak, ismerkednek, esznek, játszanak, és még sorolhatnánk.

szájápolás dentalifeEzen tevékenységek során számos baktériummal és kórokozóval kerülnek kapcsolatba. Bár a kutyák fogazata jóval erősebb az emberénél, megfelelő ápolás nélkül fogászati problémák, szájüregi betegségek jelenhetnek meg. A kezeletlen fogászati problémák, az elhanyagolt szájhigiénia olyan egészségügyi problémákat is okozhat, amelyek károsíthatják a kutya veséjét, szívét és más szerveit is. Ezek megelőzése érdekében fontos, hogy biztosítsuk kedvenceink számára a szájápolás szükséges feltételeit.

A helyes szájápolás alapja a rendszeres fogmosás

A helyes szájápolás legfontosabb alapköve a rendszeres fogmosás. Ehhez kutyák számára tervezett fogkefét és szükség esetén fogkrémet használjunk. Az embereknek szánt szájhigiéniás eszközök nem megfelelőek a kutyák számára, sérüléseket, mérgezést okozhatnak, ezért ezek használatát mellőzzük. Ideális esetben érdemes naponta egyszer, de legalább heti 3-4 alkalommal megmosni a kutyánk fogát, lehetőleg minden nap azonos időben, hogy kedvencünk hozzászokhasson a procedúrához. A fogmosást célszerű már kölyökkorban elkezdeni, hogy a kutya könnyen hozzászokhasson, az élet természetes velejárójaként tekintsen rá.

Természetesen, a fogápolásra is igaz, hogy jobb későn, mint soha! Ha eddig elmulasztottad a kutyád helyes szájápolási rutinjának kialakítását, akkor éppen itt az ideje elkezdeni. Míg vannak kutyák, akiknek nem okoz gondot, hogy a gazdi megmossa a fogukat, sőt, élvezik is, addig mások kezdetben idegenkedhetnek az új szokástól. Ne add fel! Türelemmel és dicsérettel fokozatosan ismertesd meg kutyáddal a fogmosást.

Mit tehetünk még a fogak egészségéért?

A napi rendszerességgel végzett fogmosáson kívül adhatunka kutyáknak minden nap PURINA® DentaLife® fogápoló rágó jutalomfalatot.

A speciálisan kifejlesztett rudacskák tudományosan bizonyítottan csökkentik a fogkőképződést és segítenek csökkenteni a lepedékképződést, ezáltal eltávolítani a baktériumokat a kutyánk szájüregéből. A napi szájápolásnak ezt a részét garantáltan nem lesz nehéz megszerettetni még a legmakacsabb kutyával sem.

Jó hír, hogy a PURINA® DentaLife® fogápoló jutalomfalat már gazdaságos, multipack kiszerelésben is elérhető. Így egyszerűen gondoskodhatunk róla, hogy minden nap legyen otthon belőle.

A rendszeres és alapos fogtisztítás mellett kedvencünknek, – csakúgy, mint nekünk – érdemes évente egyszer fogászati ellenőrzésen részt venni. Az állatorvos megvizsgálja a kutya fogait, nyelvét és fogínyét, és ha szükséges, kezeli az esetleges problémákat.

Termékinformációkért és szájápolással kapcsolatos további tanácsokért látogass el a www.purina-dentalife.hu weboldalra!


(X) Támogatott tartalom.
Forrás és képek: Nestlé PURINA®
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...