Saját KB bal
Saját KB jobb

Mit jelent az, hogy repellens hatású készítmény, és miért jó, ha tudsz róla?

Talán először az állatorvosi váró plakátjain találkozhatnak a gazdik a „repellens hatású készítmény” kifejezéssel. Mit is jelent ez, és miben mások a repellens készítmények? A következő cikkben igyekszünk választ adni az ezzel kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre!

Mikor van szükség külső élősködők elleni védelemre?

A kutyák külső élősködői közül talán a legismertebbek a kullancsok. Ezek a pókszabású lények vérszívással táplálkoznak. A vérszívással számos betegség terjedhet, kutyák esetében ilyen például a Lyme-kór, a babéziozis vagy a kullancs encephalitis. Ahhoz, hogy a betegségek terjedését háttérbe szoríthassuk, érdemes a kutyákat egész évben külső élősködők elleni szerekkel védeni.

repellens bayer

Milyen külső élősködők elleni készítmények léteznek?

Léteznek belsőleges és külsőleg alkalmazható készítmények, amelyek védelmet nyújthatnak kedvenceink számára. Belsőleges készítmény például a tabletta, míg a külsőleges szerek közül a legelterjedtebbek a rácsepegtető oldatok (spot-on), a gyógyszeres nyakörvek vagy a riasztó spray-k. Érdemes olyan készítményt választani, amely hosszú távon (hetek, hónapok) védi kedvencünket.

Miért válasszunk repellens hatású készítményt?

A repellens hatással nem rendelkező szerek csak a vérszívást követően fejtik ki hatásukat. Szerencsére, ma már léteznek olyan készítmények, amelyek az élősködővel való érintkezéskor azonnal védelmet nyújthatnak kedvenceink számára. Ezek a készítmények megakadályozhatják a vérszívást, és ezzel elvágják a betegségek terjedésének az útját. Ha nincs vérszívás, nem is kerülhetnek a kórokozók kedvencünk szervezetébe, így nem is betegíthetik meg őt.

Hogyan használjuk a repellens hatású készítményeket?

A repellens hatással is bíró Advantix® spot-on rácsepegtető oldatot a kutya szőrét széthúzva, a használati utasításban részletezett módon, a bőrére kell csepegtetni. A Foresto® nyakörv egyszeri felhelyezéssel akár 8 hónapos védelmet nyújthat. A használati utasítást követve helyezzük kedvencünk nyakára: a nyakörv végét dugjuk át a bújtatókon és a két centiméternél hosszabb túlnyúló részt vágjuk le.

Alkalmazás előtt minden esetben olvassák el a használati utasítást! Az Advantix® macskákon történő alkalmazása tilos!

(X)
Forrás: Bayer Animal Health. Képek: pexels.
L.HU.MKT.AH.12.03.2020.0738
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...