Saját KB bal
Saját KB jobb

A kutya szájhigiéniás rutinja

Ha benned is felmerült már a kérdés, hogy pontosan mi is ez, olvass tovább! Cikkünkből megtudhatod, mit tehetsz, hogy kutyád ínye és fogai erősek és egészségesek maradjanak.

A kutyáknak minden egyes nap szüksége van testmozgásra és megfelelő táplálékra. Ezenkívül pedig odafigyelésre és szeretetre, amit csak a gazdi adhat. A fogaik egészsége szempontjából azonban még egy fontos napi teendőnk van, és ez nem más, mint a fogápolás!

A kutyák szája minden nap rengeteg baktériummal találkozik. A szájüregben felhalmozódó baktériumok pedig rossz leheletet, ínygyulladást és fogszuvasodást okozhatnak. A rossz szájhigiénia a betegségek melegágya. Ugyan a kutyák fogazata erősebb és ellenállóbb, mint az embereké, ahhoz, hogy megőrizzék egészségüket és ragyogó fehérségüket, fontos az egészséges szájhigiéniás rutin elsajátítása és betartása.

Ideális esetben, a kutyák fogait naponta fogkefével ajánlott megtisztítani. A speciálisan kutyák számára kifejlesztett fogkefék segítségével a gazdi eltávolíthatja a baktériumokat és a lepedéket, ezzel pedig elejét veheti a későbbi problémák kialakulásának. Javasolt már kölyökkortól hozzászoktatni a kutyákat a rendszeres fogtisztításhoz, hogy ez a jó szokás egy életen át elkísérje őket. Ha végeztünk, jutalmazzuk meg a kutyánkat, így számára is kellemes élmény lesz a fogmosás. A fogkefés tisztítás mellett érdemes naponta fogtisztító jutalomfalatot adni a kutyánknak. A kifejezetten kutyák számára kifejlesztett PURINA® DENTALIFETM rágó jutalomfalat segít csökkenteni a lepedékképződést és eltávolítani a fogszuvasodást és a kellemetlen leheletet okozó baktériumokat.

szájhigiéniás

A napi fogápoláson felül az egészséges, kiegyensúlyozott étrend is fontos része a kutyák egészsegmegőrzésének. Érdemes tudni, hogy a ropogós szárazeledelek előnyösebb hatásúak a szájhigiénia szempontjából, mint a puha nedveseledelek.

A napi fogápolás mellett fontos a fogak rendszeres ellenőrzése. Ha kutyánk lehelete szokatlanul bűzös, esetleg rágási nehézséget vagy íngyulladásra utaló jeleket tapasztalunk nála, haladéktalanul keressük fel az állatorvost. Egyébként évente egyszer elégséges fogvizsgálatra bejelentkezni.

Szájápolással kapcsolatos további tanácsokért látogass el a www.purina-dentalife.hu weboldalra!
szájhigiéniás
(X) Támogatott tartalom.
Forrás és képek: Nestlé® PURINA®; Pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...