Saját KB bal
Saját KB jobb

Nyomozás indult a Margitszigeten elszórt mérgezett kutyaeledel miatt

A rendőrség nyomoz a Margitszigeten szétszórt mérgezett kutyaeledel miatt. Az elmúlt hetekben több kutyamérgezés is történt a területen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) február 9-én adott ki tájékoztatást arról, hogy a 13. kerületi rendőrkapitányság hivatalból eljárást indított a Margitszigeten történt sorozatos kutya mérgezések miatt. A gyanú szerint az elkövető vagy elkövetők mérgezett kutyatápot szórtak szét a területen.

Több riasztás is történt a közösségi oldalakon

Az elmúlt hetekben a kutyás közösségi csoportokban számos jelzés érkezett arról, hogy a Margitszigeten valószínűleg kutyákra veszélyes mérget szórtak szét. Az első mérgezés január végén történt, azóta pedig egyre több kutyás jelentkezett, hogy valami nincs rendben a Margitszigeten. A mérgezett tápot megtaláló, és megevő kutyáknál remegés, koordinálatlan járás és összeesést lehetett tapasztalni.

Egy konkrét esetről a Bors is beszámolt. A lapnak nyilatkozó gazdi szerint mudija a séta után otthon rosszul lett, imbolygott a feje és nagyon furcsán viselkedett. Egész teste remegett, majd álló helyzetben eldőlt. Ezután azonnal orvoshoz vitték, ahol megkapta a megfelelő infúziós kezelést. Az orvos elmondása szerint kevésen múlott a kutya élete.

Senki nem tett feljelentést

A rendőrség tájékoztatása szerint azonban hozzájuk a mérgezéssel kapcsolatban sem bejelentés sem konkrét feljelentés nem érkezett. A mérgezett kutyatáp kiszórása nemcsak a kutyák, hanem kisgyermekek és más állatok számára is életveszélyes. A rendőrség a médiában és a közösségi felületeken megjelent állítások után indított hivatalból ismeretlen tettes ellen nyomozást állatkínzás gyanúja miatt.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: police.hu, MTI

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...