Két mentett Jack Russell terrier költözik a Buckingham-palotába

A történelem során először mentett kutyák fognak a Buckingham-palotába költözni. A két Jack Russell terrier már öt éve él Károllyal és Camillával.

A Buckingham-palota épületét, folyosóit és kertjeit immár 70 éve kizárólag corgik és néhány corgi-tacskó keverék népesítette be. Erzsébet királynő legendás Windsor corgi kenneljéről már mi is írtunk korábban. Az új királlyal azonban új kutyák is birtokba veszik a palotát, mégpedig két mentett jack russell terrier. A corgik uralma tehát lejárt. III. Károly király és Camilla királyné kutyái, Beth és Bluebell átveszik a kutyahatalmat a palotában. Mindkét kutya mentett Jack Russell terrier, 10 és 11 évesek.

A kutyákat 2017-ben fogadták örökbe a Battersea Dogs and Cats Home-tól. Mindketten rossz állapotban érkeztek a menhelyre, de rehabilitálták őket, és az elmúlt öt évben királyi kutyaként élték életüket. Ők lesznek az első mentett kutyák a palotában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Clarence House (@clarencehouse) által megosztott bejegyzés

Károly szíve a terriereké

Károly szívében is különleges helyet foglalnak el a kutyák. Ő azonban nem a corgikért, hanem a Jack Russell terrierekért rajong.  Beth és Bluebell nem az első kutyái, korában volt már egy Tigga és egy Pooh nevű Jack Russell-e is. A kis kutyákért Camilla is rajong, születésnapi fotóján is szerepel egyikük.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Clarence House (@clarencehouse) által megosztott bejegyzés

Sokan kerülnek menhelyre

A Jack Russell kutyák, bár kicsik, elképesztő mozgásigényük van, kifogyhatatlan energiákkal rendelkeznek. Szellemi és fizikai kihívásokra, megfelelő terhelésre van szükségük ahhoz, hogy jól érezzék magukat a bőrükben. Csodálatos választás egy aktív család számára, hiszen minden kalandban benne van, nagyokat lehet kirándulni és túrázni vele. Általában ha egy terrier nincs megfelelő kezek és körülmények között, problémássá válhat. Ezért is található viszonylag sok Jack Russell a menhelyeken.

Bízzunk abban, hogy Beth és Bluebell ugyanolyan népszerűek lesznek, mint corgi elődeik. Mentett státuszuk pedig talán másokat is örökbefogadásra sarkall majd, jó példát mutatva mindenkinek, aki négylábú társra vágyik.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: theanimalrescuesite

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...