Napi motiváció imádnivaló Jack Russel-terrierekkel

Videót készített a Guinness világrekordokat tömörítő gyűjtemény az Egyesült Királyság két szuperügyes négylábújáról, név szerint a Jacob és Jessica nevű Jack Russell-terrierekről, akik több címet is magukénak tudhatnak a nemzetközileg elismert Guinness Rekordok Könyvében.

A két eb tavaly Harry herceg és Meghan Markle bőrébe bújt a pár házasságkötése alkalmából, és a világsajtó egyenesen imádta őket. Mindez pedig csak a hab a tortán, hiszen egyéb okok miatt már korábban felfigyelhettünk rájuk. Jessica gazdájával, Rachel Grylls-sel tartja az egy perc alatti ugrálókötelezés rekorját (59 ugrás 60 másodperc alatt), míg Jacob háromszor szerepel az 1955 óta létező könyvben. Egy perc alatt pacsizásban és hempergésben is verhetetlen, de 30 méteres távon láb között szlalomozásban sem talált még méltó ellenfélre.

kutyabarát

A büszke gazdi természetesen rengeteget foglalkozik a két energiabombával, amiről a rekordgyűjtemény nemrég angol nyelvű videót tett közzé a weben. Lerántják a leplet arról, mivel motiválja kutyáit, és bepillanthatunk a tréning egy-egy izgalmas mozzanatába. A játékos, izmos testfelépítésű, rövid lábú ebek hatalmas mozgásigénnyel rendelkeznek, és a képsorokat látva úgy tűnik, valóban élvezik, amit csinálnak. 

Persze az Egyesült Királyságon kívül is bőven akad irigylésre méltó kitartással megáldott eb, elég csak az amerikai, Hero nevű collie példájára gondolnunk, aki egy perc alatt 49 különböző játékos trükkre képes.

Szerintetek elítélendő, vagy éppen ellenkezőleg, hasznos és szükségszerű ilyen típusú foglalkozással lekötni a négylábúak energiáit?   

 

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: youtube/Guinness World Records
Kép forrása: http://www.okehampton-today.co.uk

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...