Saját KB bal
Saját KB jobb

Irány az Egyesült Királyság! – Kiderült, melyek a legkutyabarátabb települések

Az Egyesült Királyság országait gyakran emlegetik kutyakedvelő nemzetként. A www.countryliving.com cikke szerint Stephanie Wenban állatorvos-aktivista egy új felmérés kapcsán nemrég azt nyilatkozta, egyre pozitívabb az emberek hozzáállása a kutyatartáshoz, és a gazdik sokkal felelősségteljesebbek, mint korábban.

A Paws nevű szervezet által végzett kutatás eredményeként nem a beülős helyek és nyaraló övezetek alapján rangsorolták a legkutyabarátabb településeket, hanem az utcák tisztaságát, a zöld területek arányát és a levegőszennyezettség szintjét vették alapul. Hiszen a legfontosabb, hogy a lehető legbiztonságosabb, legszabadabb környezetben éljenek és sétáljanak ebek és gazdáik.

A felmérés részeként lerántották a leplet például arról is, hogy Preston, Derby, és Bradford városában a legnagyobb az egy főre jutó kutyák száma. A parkok számát és méretét tekintve Preston, Manchester és Leeds aratott, a levegőszennyezettséget illetően Newcastle, Sheffield, valamint Sunderland zsebelte be a legjobb eredményt. Ami pedig a kutyabarát pubokat illeti, Middlesbrough, Inner London, és Nottingham diadalmaskodott.

Végül íme, a 10 legkutyabarátabb település!

  1. Newcastle
  2. Preston
  3. Bournemouth
  4. Plymouth
  5. Manchester
  6. Brighton
  7. Leeds
  8. Nottingham
  9. Bristol
  10. Southend-on-Sea

Ha szívesen elutaznátok az Egyesült Királyságba, az alábbi interaktív térképen könnyen megtaláljátok a legkutyabarátabb helyeket!

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)
Forrás: www.countryliving.com
Képek: Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...