Saját KB bal
Saját KB jobb
veterán katonák

Így teszik jobbá a kutyák a veterán katonák életét

A kutyáknak küldetést, a sokat megélt katonáknak társat ad egy szuper kezdeményezés - derül ki a pressherald.com cikkéből. Ez azonban még nem minden: a K9 on the Front Line nevű szervezet gyakran a halál torkából ment meg elaltatásra váró állatokat.

A cikkben a K9 on the Front Line egy Jason Howe nevű veterán történetén keresztül mutatja be, mennyire nagy szükség van a lelki támogató kutyákra a leszerelt, PTSD-s (poszttraumás stressz zavar) katonáknak. A férfi 2016-ban jutott arra a pontra, hogy sikertelen házassága után az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében, mert nem tudta feldolgozni a szörnyű emlékeket, amelyeket katonaként meg kellett élnie, például terroristákat üldözve, Guantanamóban.

Szerencséjére egy ismerőse mesélt neki a K9 on the Front Line tevékenységéről, és összekötötte annak vezetőivel, akik örömmel fogadták a tagjaik között. Egy Sobe nevű, menhelyről mentett boxer keveréket választottak mellé, és néhány hetes ismerkedés után részben rendőrök által tartott, 26 hetes tréningre küldték őket, természetesen a szervezet kontójára. Itt fontos megjegyezni, hogy adományozóiknak hála 100%-ban támogatni tudják a kutyák átlagosan másfél millió forintba kerülő kiképzését, mert szerencsére rengeteg jótevőjük akad.

Az egyik alapító, Linda Murray szerint a katonák igényeinek megfelelő, személyre szabott képzést biztosítanak a kutyáknak, megtanítják nekik például, hogyan segítsék fel a gazdit, ha az elesne. Tekintve, hogy általában egy szobában alszanak velük, felkészítik a négylábúakat arra is, hogy megnyugtassák gazdájukat, amikor rossz álmok gyötrik. Mit kapnak cserébe? Teljesértékű családtagként kezelik őket, játszanak velük, és kölcsönösen elárasztják egymást szeretettel!

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

Forrás: pressherald.com
Kép: Unsplash
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...