Saját KB bal
Saját KB jobb

Magyar hírességek álltak modellt meztelenül, hogy felhívják a figyelmet a szőrmeipar borzalmaira

A Magyar Szőrmeellenes Liga 2017-ben alakult civil mozgalom, mely állatvédő aktivistákból és állatszerető emberekből alakult azért, hogy tájékoztassák az embereket a magyar szőrmeipar helyzetéről és törvényi szintre emeljék a szőrmeipar betiltását.

Legutóbbi akciójuk segítségével – melyről mi is adtunk hírt – tudta meg nagyon sok állatszerető ember, hogy hazánkban működik a világ egyik legnagyobb csincsillaprém-feldolgozó üzeme, és hogy hazánkban óvatos becslések szerint évente 80–100 ezer csincsillát tenyésztenek a szőrmeipar részére borzasztó körülmények között, melyről a Liga részletes beszámolót készített.

Inkább meztelen

A Magyar Szőrmeellenes Liga most egy átfogó és nagyszabású kampányba kezdett, melynek elsődleges üzenete és mottója 10 ismert személy segítségével kerül hitelesen tolmácsolásra a nagyközönség felé.  Az „Inkább vagyok meztelen, minthogy szőrmét viseljek” feliratú fotókon a hírességek vállalják a meztelenséget és nem szégyellnek pőrén modellt állni a nemes cél érdekében.

az „Inkább vagyok meztelen…” kampányunk a korábbi „I’d rather go naked…” PETA-kampány nyomaiba lép, nem hétköznapi utat keres az információk megosztására. A résztvevő színészek, modellek, sportolók, állat-, ember és környezetvédő vegán aktivisták nem csak az arcukat, a testüket adták ehhez a nemes ügyhöz, jelezve, hogy olyan fontos számukra, hogy átlépték azt a bizonyos határvonalat.

Szeretnénk, ha a meztelenséget körülvevő tabuk döntögetése rávilágítana, hogy a szőrmét mint terméket is titkok övezik és hogy ezekről nem beszélni pont olyan helytelen, mint a meztelen test látványát megbélyegezni. Hiba lenne ugyanis eltekinteni attól, hogy a prémállatok tenyésztése milyen elviselhetetlen fájdalmat okoz azoknak az élőlényeknek; hogy a tenyésztés és az állatjóléti törvények nem összeegyeztethetők, különösen úgy, hogy a hatóságaink nem is mindig képesek felügyelni a tenyésztőket. Eközben a környező országok sorra tiltják be a farmokat, és a népszerűsége is csökkenni látszik: egyre több divattervező és divatcég dönt úgy, nem dolgozik többé szőrmével.

Földes Eszter - szőrmeipar borzalmai
Földes Eszter

Sokkal aktuálisabb Magyarországon a probléma, mint gondolnánk

A magyar lakosság nagy része nem találkozik úton-útfélen a szőrmeipar és a prémtelepek problémájával, ezt nagyon jól jelzi a cikk elején említett komáromi prémtelep, melyről  az ország nagy részének fogalma sem volt egészen addig, amíg a Liga aktivistáinak és állatvédőknek köszönhetően sajtónyilvánosságot nem kapott.  A szőrmebunda nem hétköznapi viselet, így az átlagember nem sűrűn találkozik ilyen termékekkel; így nem is gondolja, hogy milyen égető és megoldandó probléma a szőrmekérdés és a hazánkban működő óriási prémfeldolgozó milyen szükségtelen szenvedést okoz az ott megszülető és elpusztuló állatoknak.

Hírességek a szőrmementességért

A Magyar Szőrmeellenes Liga kampányához olyan hírességek csatlakoztak, mint Steiner Kristóf, Földes Eszter, Vámosi Viktória, Jordán Adél, Döbrösi Laura, valamint vegán állatvédők és sportolók, akik egytől-egyig meztelenül álltak modellt azért, hogy felhívják a figyelmünket arra, hogy bizony tennünk kell a szőrmeipar borzalmai ellen.

A kampány létrejöttéhez sok ember önzetlen segítsége is hozzájárult, a fotókat Vajda Viktor, az Umbrella rendező/producere készítette az Umbrella fotóstúdiójában ellenszolgáltatás nélkül. Egy fényképet kivéve, Szabó Melinda, Cruelty Free sminkes készítette az összes modell sminkjét ugyancsak pro-bono. A Magyar Szőrmeellenes Liga külön köszönetét fejezte ki a kampányt önzetlenül támogató remek szakembereknek.

Karalyos Gábor - szőrmeipar borzalmai
Karalyos Gábor

Nézd meg a kampány további képeit  ITT !

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: inkabbmeztelen.hu, szormellenesliga.hu

Fotók: inkabbmeztelen.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...