Saját KB bal
Saját KB jobb
unsplash

A kutyád valószínűleg tudja, ha viszonyod van és el is árulhatja

A kutya megérzi, ha a családon belül valakinek viszonya van. Testbeszédével pedig képes elárulni az igazságot, ha jól figyelnek rá.

Anna Webb kutyaviselkedési és táplálkozási szakértő szerint a kutyák képesek jelezni egy viszony jelenlétét a kapcsolatban. Szerinte a kutya viselkedésének változása figyelmeztető jel lehet a párok számára, akik viszonyra gyanakodnak.

Magánnyomozó helyett figyeld a kutyát

Amikor egy párkapcsolatban felmerül a gyanú a megcsalásra, az érintett fél általában megpróbál bizonyosságot szerezni gyanújáról. A legelső lépés általában a telefon ellenőrzése, a követés, közösségi oldalak átkutatása. A nagyon elszántak még magánnyomozót is fogadhatnak, hogy megtudják az igazságot. Anna Webb szerint egy gazdinak csak a kutyáját kell ilyenkor jól megfigyelnie, mert ő pontosan tudja az igazságot.

Egy 2015-ben végzett felmérése szerint a britek közül ötből egynek volt már viszonya. Az egyik legnagyobb társkereső oldal pedig azt állítja, hogy sokan használják a kutyasétáltatást ürügyként arra, hogy találkozzanak szeretőjükkel. A válaszolók között több mint 60 százalékuk tett már így. Arra is fény derült, hogy közel 40 százaléka saját otthonában találkozik szeretőjével. Tehát sokan találkoznak a család, vagy pár kutyájával is az affér közben.

Honnan tudhatná egy kutya?

A  felmérést végző társkereső oldal Anna Webb kutyaviselkedési és táplálkozási szakértővel együttműködve próbálta kideríteni, hogy a kutyák képesek –e „kiszagolni” a megcsalást. A kutyák nyilván nem értik a megcsalás fogalmát, szimatukkal azonban minden információ birtokában vannak. Kiszimatolják, hogy a gazdi hol járt, kivel találkozott és mit csinált. Sőt, nemcsak az illatokból tájékozódnak, hanem képesek az arckifejezést, testtartást is értelmezni. A kutya emlékszik rá, ha egy új illatot érez a gazdin, pláne akkor ha ez összefüggésben van a gazdi jó hangulatával.

A kutyák orrában 220 millió szaglóreceptor van, szemben a mi szűk ötmillió szaglóreceptorunkkal. Az agyukban pedig van egy külön terület, ahol minden szagot tárolnak, amivel találkoznak.

Érdekes beszámolók

A társkereső oldal felmérése több olyan esetről is beszámolt, amikor a megcsaló fél egyértelműen felfedezte kutyáján a változást. Többen is arról számoltak be, hogy kutyájuk viselkedése megváltozott, mióta viszonyt folytatnak. Van, aki azért fejezte be a viszonyt, mert olyan látványos volt a változás, hogy félő volt, a másik fél észreveszi. Anna Webb szerint a kutyák biztosan felfedezik a gazdin lévő új szagot, főleg ha az állandósul. A reakció már nem ennyire egyértelmű,  de ha jól figyeljük kutyánk viselkedését, a legapróbb változást is észrevesszük.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: mirror.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...