San Francisco repülőterén egy terápiás malac fogadja az utasokat

Több amerikai portál is lehozta a hírt, hogy november elejétől a San Francisco nemzetközi repülőtéren egy terápiás malacot állítottak szolgálatba az utasok fogadására.

Julianna, vagy ahogy gazdája, Tatyjana Danilova szólítja Lilou egy jól fejlett disznólány és azokat az utasokat igyekszik megnyugtatni munkája során, akik izgulnak, félnek, stresszelnek a repüléstől. Hallottunk már olyan terápiás kutyákról, akik egyetemen szolgálnak és a diákok vizsga előtti drukkját hivatottak csökkenteni, de olyat még nem láttunk, hogy egy nagy koca hasának a simogatása nyugtatna meg valakit.

Pedig a terápiás malac nem most kezdte pályafutását

Julianna nem először jár a reptéren. Három évvel ezelőtt már kipróbálta tudását, fiatal süldőként. Azóta sokat tanult a város kutyakiképző központjában, igazi terápiás malac lett belőle. A félős utazókat akár a fedélzetig is elkíséri, ha igény van rá. Igazán békés jószág, elviseli a szelfiket, a pilótasapkát és a hírek szerint röfögéssel üdvözli az embereket.

Belvárosi koca

Julianna malac egyébként San Francisco belvárosában él gazdájával, saját ágya van és úgy sétáltatják nyakörvvel, hámmal minden nap, akár egy kutyát. Azt gondolnánk, hogy a malacok nem megszokott terápiás állatok, de az Egyesült Államokban nem San Francisco az első város, melynek repterén egy koca segíti a stresszes utasokat. Albany nemzetközi repterén már 2016 óta szolgálatban van egy régi motoros terápiás malac, aki a Szalonna névre hallgat.

Kedves Olvasó, ha San Francisco repterén összefutnál Juliannával, kérjük küldj egy közös szelfit a szerkesztőségbe.

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI
Borítókép: reuters
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...