Saját KB bal
Saját KB jobb
A kutyaviadalokból mentett kutyák szinte esélytelenek az új életre

A kutyaviadalokból mentett kutyák szinte esélytelenek az új életre

Az Egyesült Államokban egy új törvényjavaslattal próbálják javítani a kutyaviadalokból mentett kutyák esélyeit egy jobb életre.

A kutyaviadalok szervezése az Egyesült Államokban sajnos még mindig komoly népszerűségnek örvend.  Szinte hihetetlen, de mai napig szervezetten és óriási profittal működnek a törvénytelen kutyaharcoltatások. A folyamat onnan kezdődik, hogy direkt erre a célra tenyésztenek és tréningeznek jellemzően bull-típusú kutyákat szörnyű körülmények között. Kölyökkoruktól kezdve agresszivitásra és erőszakra tanítják őket,  bántalmazással és kegyetlen bánásmóddal, kifejezetten haszonszerzés céljából.  A kutyaviadalokba kényszerített kutyák tipikus sérülései közé tartoznak a mély szúrásos, harapásos sebek és törött csontok. A harcoltatott kutyák gyakran vérveszteségben, sokkban vagy fertőzésben halnak meg néhány órával vagy nappal a harc után.

A Humane Society of the United States szervezet kiemelten foglalkozik ezeknek a kutyáknak a mentésével és rehabilitációjával. A viadalra nevelt kutyák mentése viszont sokkal bonyolultabb és nehézkesebb, hiszen kölyökkoruk óta agresszióra kondicionálták őket. Hónapokig, akár évekig is eltarthat a rehabilitációjuk, ha egyáltalán sikerül őket olyan állapotba hozni, hogy családba helyezhetőek legyenek. Az ilyen kutyák többségére az altatás vár.

Két szenátor, Kamala Harris és Susan Collins a napokban terjesztette elő a HEART (Help Extract Animals from Red Tape) törvényjavaslatot, mely kifejezetten a harcoltatott kutyák mentésének könnyítésére tesz javaslatot, többek között azzal, hogy a kutya teljes rehabilitációjának és orvosi ellátásának költségeit a tulajdonosra hárítja.  A törvényjavaslat célja, hogy meggyorsítsák és megkönnyítsék a mentéssel foglalkozó szervezetek munkáját.

A törvényjavaslat elfogadására egy petíció is indult, melynek aláírásával te is segítheted ezeknek a szerencsétlen sorsú állatoknak az esélyét egy könnyebb, boldogabb életre.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: thepetition.com, onegreenplanet.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...