Kitüntetik a beagle-t, aki két évet kísérleti kutyaként élt

Scarlett két hosszú évet töltött rettegésben és szenvedésben egy európai toxikológiai laborban. Bár túlélte, de sajnos annyira megviselték a történtek, hogy azóta is poszttraumás stressz zavarban szenved. Segítőinek köszönhetően a kísérleti állatok megmentésére indított kampány arca lett, így hamarosan kitüntetésben is részesül.

 

Minden évben megrendezik az Animal Hero Award elnevezésű nagyszabású rendezvényt, ahol a legkülönlegesebb sorsú ebeket jelölik és ismerik el. Az ünnepség hatalmas népszerűségnek örvend a sztárok között is, sokan népszerűsítik az eseményt.


Scarlett Ricky Garvais-al, a népszerű showman-el

Scarlett az egyik jelölt, aki hamarosan kitüntetést kap küzdelmeiért. A beagle két évig raboskodott egy európai kísérlet laborban, ahol mérgező anyagok hatásait tesztelték rajta. Hat másik társával együtt 2016-ban szabadult meg a kínszenvedésektől: egy amerikai jótékonysági szervezet tudta elérni, hogy elengedjenek néhány kutyát. Egy brit pár, Janie és Phil Green fogadta végül örökbe 2017-ben.

Természetesen azok a részletek, hogy Scarlett miken ment keresztül, titoknak minősülnek, gazdáinak bele kellett egyezniük ebbe, amikor egy laboratórium úgy dönt, hogy a teszt állatok elaltatása helyett örökbe adják őket.

Scarlett azóta viszonylag felhőtlenül képes élni életét, szeret játszani és más kutyákkal együtt lenni. De sajnos azért maradt némi viselkedési probléma a múltban tapasztaltak miatt: gyakran szorong. PTSD-t (poszttraumás stressz zavar) diagnosztizáltak nála: retteg a hangos zajoktól, nem képes elviselni, ha letakarják valamivel és étkezési zavarokkal is küzd.

Scarlett azonban kitűnő példát tud állítani a nagyközönség elé saját élményeivel, miért is kellene aktívan tennie mindenkinek, hogy az állatkísérleteket végleg betiltsák. Segíti a kampányban dolgozók munkáját, ezért őt is jelölték az Animal Hero Award gálán kiosztott díjak egyikére.

Olyan ismert emberek is részt vesznek az eseményen, mint John Cleese, Virginia McKenna, Simon Cowell és Brian May. Amanda Holden, az esemény házigazdája szerint az ilyen módon díjazott kutyák történetei a tanulságot, de a reményt is magukban rejtik, amiből sok ember meríthet erőt az állatokért való küzdelemhez.

Az Egyesült Királyság 1986-os, az állatok tudományos eljárásokban való felhasználásáról szóló törvénye kiemelt státuszt adott az emberszabásúaknak, a lóféléknek, a macskáknak és a kutyáknak. 2014-ben az országban a kísérletekben résztvevő 8018 kutyából 7799 (vagyis 97,3%) volt beagle fajtájú. A fajta egyedei engedékenyek, barátságosak és kistermetűek, így kevesebb hely és pénz felhasználásával több állat tartható. A kísérleti állatok sorsáról itt találsz bővebb információt.

A belga kormány egyébként máris hatalmasat lépett előre: saját országában véget vet az állatkísérleteknek! 2020. január 1-ével tilos lesz mindenfajta állatkísérlet, amelyet kutyákon, macskákon vagy főemlősökön végeznek. Öt évvel később, 2025. január 1-étől pedig bármilyen biztonsági teszteléshez és oktatási célra is tilos lesz élő állatokat használni. A részleteket itt olvashatjátok.

Kanada is hamarosan betilthatja az összes olyan kozmetikai terméket, amely állatkísérletet használ

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: mirror

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...