Saját KB bal
Saját KB jobb

Kedves természetért cserébe kísérleti labor

2014-ben egy állatvédő szervezetnek sikerült kilenc beagle-t kiszabadítania, akik egész addigi életüket laboratóriumi ketrecben töltötték, mint kísérleti alanyok. A fülükbe tetovált számok helyett saját nevet és nyakörvet kaptak. Nézd meg a videót, milyen, amikor életükben először érezték a napfény melegét, a füvet a talpuk alatt. 

Az Egyesült Királyság 1986-os, az állatok tudományos eljárásokban való felhasználásáról szóló törvénye kiemelt státuszt adott az emberszabásúaknak, a lóféléknek, a macskáknak és a kutyáknak. 2014-ben az országban a kísérletekben résztvevő 8018 kutyából 7799 (vagyis 97,3%) volt beagle fajtájú. A fajta egyedei engedékenyek, barátságosak és kistermetűek, így kevesebb hely és pénz felhasználásával több állat tartható.

A kutyákat gyakran használják a szív- és tüdőbetegségek, a rák, az öregedés és az ortopédiai célú orvosbiológiai kutatásokban. Mérete és könnyen kezelhető természete miatt a beagle az állatkísérletekben leggyakrabban használt kutyafajta.

A legtöbb kísérletben használt kutyát laboratóriumban tenyésztik (úgy, hogy teljesen egészséges legyen vagy épp egy bizonyos genetikai hibát hordozzon), vagy kizárólag tesztelésre tenyésztő magáncégektől származnak, mint a Harlan.


Forrás: thesundaytimes.co.uk

Még mindig általánosan használják őket toxicitással kapcsolatos kutatásokban, amelyekben a humán gyógyszerek és ipari kemikáliák biztonságosságát vizsgálják, ám ritkán fordulnak elő a testápolási és háztartási termékek biztonságosságának tesztelésében.


Forrás: occupyforanimals.net

Az Európai Közösségben tilos a kozmetikai termékek állatokon való tesztelése. Egyedül Franciaország tiltakozott ennek a szabályzásnak a bevezetése ellen, és lépéseket tett annak semmisé nyilvánítása érdekében.

Élveboncolás ellen küzdő csoportok és állatvédő szervezetek több esetben tettek bejelentést a kísérletező intézményekben történt állatkínzásról, és nem egyszer fordult elő, hogy betörtek a laboratóriumokba, hogy a törvényekkel dacolva kimentsék az állatokat.


Forrás: occupyforanimals.net

 

 

 

ViNyL

(kutyabarát.hu)

forrás: beaglefreedomproject.org
aavs.org
állatkísérlet-mentes termékek és cégek listája
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...