Saját KB bal
Saját KB jobb

Két aktivista egy hétre beköltözött a siófoki menhely kutyái közé

Pár napja hatalmas vállalkozásra adta a fejét két állatvédő aktivista. A Siófoki Állatvédő Alapítvány vállalta be azt az embert próbáló feladatot, hogy két segítőjük egy hétre beköltözik egy kutya kennelbe, és minden napját együtt tölti a menhelyi állatokkal. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a menhelyeken élő édes, örökbe fogadható kutyák nehéz életére, valamint hogy pénzt gyűjtsenek az ellátásukra.

 

Volt már hasonló próbálkozás külföldön, amelyről mi is beszámoltunk akkor. Egy francia komikus, Rémi Gaillard egy montpellier-i állatmenhely egyik szűk ketrecébe költözött be azzal a céllal, hogy addig nem hajlandó kijönni, amíg minden állatot örökbe nem adnak, vagy össze nem gyűjt legalább 50,000 euró támogatást a menhelynek. Mindenkinek leesett az álla, ami egy hét alatt történt, ugyanis az összeg már ennyi idő alatt több mint 193,000 eurónál tartott, és ami még ennél is nagyobb eredmény, hogy több mint 150 kutya és macska talált új otthonra.

Most két magyar aktivista, Szundi Regináld és Magócs János is megpróbálkozik itthon hasonló mutatvánnyal. Egy hetet fognak bent tölteni a kutyusok között, és minden mozdulatukat élő adásban lehet látni az alapítvány youtube csatornáján webkamerák segítségével.

– A projekt címe: „Egy hét a kutya szemszögéből”, melyben ténylegesen a menhely életét belülről szeretnénk a maga nyers valójában bemutatni. Célja természetesen az állatvédelem legnagyobb problémáira felhívni a figyelmet, adományokat gyűjteni a menhelynek és az örökbefogadást népszerűsíteni – írta meg oldalán az alapítvány.

Ez idő alatt kutyamódra, a kutyákkal együtt fog élni-enni-aludni, ami elsőre talán cukinak tűnhet, de Regi már első nap arról számolt be, hogy az állandó ugatás, az alváshiány és a patkányok jelenléte nagyon keménnyé teszi a kihívást.

– Mindenképpen fel szeretnénk hívni arra a figyelmet, hogy fogadjanak kutyákat örökbe, itt rengeteg hihetetlen kutya van, nagyon sok fiatal, csodálatos kutyák, illetve szeretnénk a siófoki alapítványnak gyűjteni adományt, úgy érezzük, hogy a vidéki menhelyek nem kapnak annyi támogatást, amennyit kellene – nyilatkozta a tv2-nek Regináld az első éjszakája után.

Adományokat az Erste Bank 11992505-05500598-00000000 bankszámlaszámon és a [email protected] paypal címen tudják fogadni. Kérik, hogy a megjegyzésben tüntessétek fel, hogy „Emberkennel-projekt”.

 

Ezeket is ajánljuk:

Különleges kutya örökbefogadható – most hozzá illő egyedi sörrel

Egymillió dollár bevétel egy jótékonysági naptárból

Kutyaketrecbe zárják a népszerű humoristát

 

 

(kutyabarát.hu)

Regi interjú: tv2
 
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...