Saját KB bal
Saját KB jobb

Furcsa munkát kapott egy kutya egy repülőtéren

Gratulálunk, Öné az álomállás! – Az Egyesült Államokbeli charleston-i repülőtér nemrég vette fel legutóbbi alkalmazottját, akinek fizetése összesen 7,500 dollár lesz. Ja, történetesen, ő egy kutya. És hogy mi a dolga? Madarakat kell kergetnie.

 

 

Hercules még csak 18 hónapos, de máris saját munkahellyel rendelkezik, ráadásul elmondhatja magáról, hogy már ilyen fiatalon megszerezte saját szempontjából biztosan állommelóját. És mi az? Körbe körbe rohangálni és madarakat üldözni. Azt értjük, hogy egy kutyának ez miért mennyország, de miért van erre szükség?

Azért fontos ez a művelet, mivel a madarak könnyedén belerepülnek a repülőgépek motorjába, ami mind a madárnak (RIP), mind a motornak súlyos bajt okozhat. A repülők nem egyszer kénytelenek kényszerleszállást végezni hasonló esetek miatt szabályos le-vagy felszállás helyett.

– Minden repülőtér hasonló madár- és vadproblémákkal küzd – mondta el Nick Keller, a Yeager reptér igazgató helyettese. – Nagy kockázatot jelent, így mostantól a kutya képes lesz távol tartani a madarakat, szarvasokat, farkasokat, nyulakat a kifutó pályáktól. –

Hercules most Észak-Karolinában van, kiképzésén vesz részt, ahol számos szóbeli és fütty alapú parancsot tanul meg. Ha tanulási folyamata befejeződik, várják szeretettel a reptéren, ahol megkapja jól megérdemelt uniformisát is. Természetesen viselni fog láthatósági mellényt is, fülvédőt, biztonsági szemüveget, hogy mindenét megvédjék.

Bár a statisztikák szerint az esetek 93,9%-ában nem okoznak súlyos bajt a motorba kerülő madarak, de a maradék pár százalék is elgondolkodtató, hogy szükség van-e Hercules munkájára.

 

Cikkajánló:

Körbe utazhatod a Földet, és közben csak más kutyáira kell vigyáznod – álommeló

Londoni álommeló: hivatásos kutyasétáltató

A japán légitársaságnál együtt utazhat a gazdi a kutyával

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...