Saját KB bal
Saját KB jobb

5 perc alatt loptak el egy kutyát az angliai múzeum hivatalos kutya megőrzőjéből

Sajnos ahol rossz szándékú emberek járnak, ott egy kutya sincs biztonságban – legyen az akár egy profi kutya megőrző hely. Angliában egy család egy múzeumot látogatott meg, amelyben külön kijelölt hely üzemel a kiskedvenceknek, ahol meg tudják várni a gazdikat. 5 perc sem telt el, és a kutyát ellopták. Később egy rejtélyes telefonnak köszönhetően több mint 300 kilométerrel odébb végül visszakapták szerencsétlenül járt kedvencüket.

 

Egy motor múzeumot szeretett volna meglátogatni a család Hamphire-ben, Angliában. Szerencsére a hely bizonyos szempontból kutyabarát, így a gazdik nem aggódtak, hogy a múzeum látogatása alatt hova tegyék Bellát, a francia bulldogot. A múzeum úgy oldja meg a kutyával érkezők helyzetét, hogy külön helyet alakítottak ki a kutyáknak, amíg gazdáik a kiállításokat nézik.

Így tett Abbie, a francia bulldog tulajdonosa is: a megőrzőben hagyta az öt hónapos Bellát, aki fajtatiszta kutyaként közel 2,000 dollárt (fél millió forint) ér, eszmei értéke pedig gazdáinak felbecsülhetetlen. Karácsonyra lepte meg vele a házaspár egymást és kislányukat.

5 perc múlva Abbie-nek valamiért rossz érzése támadt: úgy gondolta, mégsem tudja egyedül otthagyni fiatal kedvencét, így visszament kutyájához, aki azonban addigra eltűnt. Kétségbeesve keresni kezdték, riasztották a rendőrséget is, valamint azonnali felhívásokat posztoltak közösségi oldalaikon.

A rendőrség azonnal kikérte a múzeum megfigyelő rendszerének felvételeit, amin egy nő volt látható, akinél feltűnt Bella is. A család mindent megmozgatott, de nem tudták, hogy egyáltalán merre induljanak. Pár nappal később azonban rejtélyes telefonhívást kaptak.  

– Egy nő hívott fel, és mindössze annyit mondott, hogy „egy kutyát leadtam Windsorban”. – mesélte Bella gazdája. Egy állatorvosnál találták meg több mint 300 kilométerre a múzeumtól. Azonnal kocsiba ültek, és elrohantak a kutyáért. – Fantasztikus érzés volt újra találkozni vele. Bár nem láthatjátok a felvételen, de Bella annyira örült, hogy mindenütt összepisilt. Amikor hazavittük, egyre csak szaladt egyik szobából a másikba, beugrott a játékos dobozába, majd az egész lakásban szétszórta a játékait. Utána már csak felmászott a kanapéra, és nem mozdult mellőlünk. –

A hölgy bevallotta: úgy gondolta, sosem látja viszont kutyájukat. Hálás köszöntetet mondott a posztokat megosztóknak, hiszen tudja, nélkülük biztosan nem sikerült volna. Többezren osztották meg az információkat Belláról. Mégis utólag tudja: élete egyik legszörnyűbb hetén vannak túl.

Szerencsére Bellában volt mikrochip, így az állatorvos könnyen azonosítani tudta a gazdikat. Nem esett baja, bár egy hét alatt vesztett egy kis súlyt. Most a gazdik igyekeznek felhívni a figyelmet az ilyen típusú kutyabarát helyek veszélyeire: úgy tűnik, semmilyen felügyeletet nem képesek biztosítani az ott hagyott állatokra. Próbálnak nyomást gyakorolni a múzeumra, hogy változtasson a szabályokon, mivel ez így minden, csak nem kutyabarát megoldás. Az ő kálváriájuk ugyan szerencsésen zárult, de nem mindenkinek végződhet ugyanígy egy hasonló történet.

–  Az elmúlt több mint 50 évben még soha nem fordult elő, hogy elloptak volna tőlünk egy kutyát, így maximálisan együttműködtünk a rendőrséggel, hogy mielőbb megoldódjon a család helyzete. Örülünk a jó híreknek, hogy Bella sikeresen hazakerült – nyilatkozta a múzeum szóvivője.

 

Nemrég foglaltuk össze, hogy mit tehetünk, ha kedvencünket ellopják, bármikor hasznos lehet, még ha azt is hisszük, hogy velünk nem történhet hasonló.

Egyre gyakoribbak a kutya lopások – mit tehetünk, ha már megtörtént a baj?

Az olasz szupermarket megunta a bolt elé kikötött kutyák látványát, így átalakította a bevásárlókocsikat

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...